Sandra Purvins

Liam 11 Månader.

Kategori: Allmänt

våran äskling har nu hunnit bli hela 11 månader och tiden går så himmla fort!!! Han kan så mycket och överraskar oss varje dag med allt han kan. Snart är det ett år sedan vi fick träffa honom för första gången, han är helt otrolig, helt underbar, och han är våran bara våran!!
 
Går. Nu när vi är hemma går han lika mycket som han kryper, men när vi kommer bort blir han lite feg och kryper oftast fortfarande.
Tänder. Liam stoltserar nu mera med 7 tänder i sin mun som han villigt visar upp för omvärlden..
Grimaser. Han grimaserar och grimaserar, visar tänderna och rynkar näsan. Speciellt när han skarttar och vill få oss att skratta med honom.
Förstår. Mer och mer av vad vi säger, kom titta nej lugnt och när vi ropar på honom och mycket mer..
Äter. Liam har altid varit duktig med maten och han smakar på allt men nu har han blivit lite kinkig med mellanmålen då han har kommit på att det finns så mycket godare saker än exempelvis banan, smhootie, macka och liknande är mycket godare och ibland vill han försöka själv i stället för att bli matad. Även våran mat är mer intressant..
Vagnen. Alla hjul har alltid varit intressanta att rulla på men just nu är det roligaste av allt att köra Emmaljungan själv, han puttar och puttar och puttar...
 
Här kommer lite bilder från den senaste månaden..
 

Pass

Kategori: Allmänt

Jag gjorde ett inlägg här om dagen om våran midsommar men på något konstigt sätt kom bara överskriften med.. Vi har i alla fall haft det helt underbart hemma hos mina föräldrar i Kolmården, Bra väder och fina traditioner med släkt och vänner. Liam har lekt rövare och gått och gungat en massa. Vi kan efter denna helg konstatera att jordgubbstårta är fantastikst gott men smultronen kan gärna få sitta kvar på sina buskar.. 
 
Vi kom hem i Söndags och vi har hunnit komma i ordning med tvätt och allt, bra är det för på Lördag bär det av igen, men då till Skåne för att fira Isabelle som fyller år. Där blir vi kvar till Söndag innan det bär av hemmåt igen.. 
Snart är det dax för våran lilla plutt att fylla år, det känns jätte märkligt och jag har börjat att fundera lite på hur det ska gå till och vad han ska få...
 
Idag har vi i alla fall varit lite nyttiga, jag tog en promenad till golfen på ca 6 km för att hämta bilen, sedan åkte jag och Liam för att fixa ett pass till honom och han var sså duktig. Första kortet som vi tog blev bra och han satt där och var så söt. Det ska bli roligt att få, vi har även kollat upp hur man gör med vagn och mat nu när vi ska åka så nu känner jag mig lite lugnare när vi kan ta med oss babyjoggern som han tycker så mycket om.
Jag tog mig även till gymmet nu i eftermiddag och fixade 3.5 km på crosstrainern innan jag gjorde de andra övningarna.. Så nu hoppas jag att det ger lite resultat snart, i morgon blir det nog en promenad igen då vi är utan bil hela dagen, jag har inte en aning vad vi ska hitta på men det är ju rea på stan och vi behöver ju köpa lite pressenter..
 
Nu kommer några bilder från midsommar i alla fall...
 
 
 
 
 
 
Liam fick smaka cider av morfar och det var fantastiskt gott!!
 
 
 
Det kramades mycket med mormor!
 
 
Mycket folk var det och min syster med kompisar var med och tittade på firandet med oss.
 

I morgon åker vi..

Kategori: Allmänt

Det var en trött kille jag hade här hemma i kväll men humöret var ändå helt okej, vi lekte lite i rummet och tittade på tvättmaskinen och i mellanåt kröp han upp i soffan eller kom och kramade mig för att vila en liten stund.
Början av dagen spenderades hemma men efter lunch gav vi oss iväg för att handla lite snabbt och sedan hämta Emma för att åka mot Skälby och gung , titta på djur och leka i gräset. Liam tog en powernapp på 30 minuter tottalt idag men på Skälby var det full fart och han skrattade så han kiknade åt Svea när de på majskrokar tillsammans. Idag sa vi hej då till föräldragruppen innan midsommar, nästa planerade träff är ett gemensamt 1 års kalas för alla de små liven. Tänk att de redan är så stora...
 
I morgon styr vi bilen mot min mamma och pappa, vi ska fira midsommar i kolmården och det kommer bli så skönt med en liten minisemester. Jag håller på att packa för fullt och som vanligt packar jag nog för mycket, men jag räknar med bra väder för jag har bara ett par jeans med mig...
Nej snart kommer Sunken så då tänkte jag nästan vara klar med detta så nu måste jag skynda mig...
 
 

Tillbaka..

Kategori: Allmänt

Vanligtvis bloggar jag nästan enbart från mobilen, det är nu mera sällan som jag startar datorn, men eftersom jag inte kunnat logga in på mobilen sedan i onsadgs eller något så kände jag att det var dax att öppna datorn. Ovh nu till min stora förvåning så har de gjortr om hela sidan så nu får vi se om jag lyckas men det jag tänkt..

Dagarna flyter i vilket fall som vanligt, Jag har hunnit träna och gå promenader med Liam, han börjar bli grymt duktig på att gå också. Nu tar han typ 10 steg när han går i mellan oss innan han trillar. Lilla plutten. Vi har varit på Skälby och gungat och träffat föräldragruppen och vi har dessutom hunnit planera midsommar, som kommer firas i Kolmården med min familj.
Vi ska titta på stugan de renoverat och husvagnen de köpt och bilen så klart :) Vi ska äta gott och åka på midsommarfirande, ta det lugnt och hälsa på vänner.

Nu ska jag bara försöka lägga upp lite bilder och sedan blir det mys med Jojo och en tidig kväll i säng hoppas jag.

Liam provar ibland att äta själv..


Gunga är roligt!!


Och att gunga på gungbrädan.


Tjejmys.

Kategori: Hemma

Med en sovande pojke, mat i magen, en städad lägenhet och en mysig katt i knät avslutar jag min dag. Jojo kommer alltid och vill ligga i knät när Liam gått och lagt sig, då är det lite av hennes tid. Lugn och ro och jag har tid att gosa och sitta still. Min värk i nacken gick inte över så idag blev det att ta ett piller... Men nu hoppas vi att det släpper så vi hinner med allt som är planerat inför morgondagen.
Om jag mår som jag vill så ska jag träna på morgonen och sedan träffa några från föräldragruppen antingen på Skälby eller öppna förskolan och sedan ska jag göra mig i ordning för att gå ut och äta med fina vänner och fira Jannica som fyller år!

Inte min dag...

Kategori: Hemma

Jag är inte alls på något bra humör idag... Det började i förmiddags blev bättre när jag träffade Emma på stan, men nu är det tillbaka... Jätte kort stubin, huvudvärk och minsta motgång får mig nästan att börja gråta...

Ska se om Liam fortsätter att leka i sitt rum och låter mig ligga på soffan en stund kanske... Bara jag inte ska bli sjuk nu...

Lite frånvarande...

Kategori: Hemma

Jag har varit lite frånvarande men det beror på att Sunken varit ledig i två dagar och de har vi ägnat åt varandra, hela familjen! Igår var en mycket trevlig dag när vi gick till Skälby och tittade på djur och lekte efter lunch, sedan promenerade vi in till stan och fikade med Johan innan vi gick hemåt för att laga mat och mysa. Idag har jag fått träna och så tog vi en sväng och kikade lite innan vi träffade Johan och Sunken började jobba igen... Nu kämpar jag och Liam med att hålla hans humör uppe, han sover knappt en timme om dagen nu mera om han får bestämma och det är lite lite. Lunchen har dessutom varit lite knölig för oss nu när det är så varmt men han äter helt okej... Däremot idag så ville han inte ha sin banan till mellanmål men vi fick i honom en liten smoothie, några majskrokar och lite russin i stället. Så nu har jag en lite lättretlig kille som kräver uppmärksamhet hela tiden för att inte börja gråta...

Grillning!

Kategori: Hemma

Nu är grillen tänd och vi väntar på maten. Liam växlar mellan att titta på när pappa grillar och tjuvsmaka på sina snacks... Vi har en mycket mysig söndag kan jag lova!

En härlig dag.

Kategori: Hemma

Vilken dag! Det började med att Liam sov i sin säng till halv nio. Hela natten i sin säng alltså! En morgon på gymmet, lugnt och stillsamt var det och sedan en lunch på golfen. Promenad ute på svinö blev det efter att vi varit på maxi och handlat och sedan en promenad hem för mig med Liam i vagnen sovandes, Sunken fick ta bilen. Nu är vi hemma och har ätit mellanmål. I kväll blir det att tända grillen och grilla hamburgare! En kanondag helt enkelt!!

Mmm...

Kategori: Hemma

Finns det något godare?

Det nya sättet att se på tv.

Kategori: Hemma

Får man inte sitta i soffan själv och titta på reklam, ja då testar man väl bordet tänkte Liam. Ja, han fick inte sitta där heller men snart hoppas vi att han kan ta sig ner från soffan utan att göra sig illa så han kan få sitta där själv...

Kan själv.

Kategori: Hemma

Liams nya id'e är att han kan själv... Det är ju fantastiskt men inland även lite jobbigt. Att äta smoothie själv är ju kanonbra men att klättra i soffan är lite mer oroväckande. Liam har nu även tagit 7 steg på en gång så där går det fort fram även där.

Lördag idag och det innebär lördagsmys, ev med Emma. Vi valde lördagsgodis tillsammans jag och Liam och det blev jordgubbar! Så det ska vi sitta och smaska på tillsammans...

Dagens goda gärning.

Kategori: Hemma

Vi tänkte bli blodgivare! Och idag tog vi tag i det och var och lämnade en hälsodeklaration och blodprover. Hoppas hoppas nu att våra blodvädren är så bra att vi får bli blodgivare.

Besviken...

Kategori: Hemma

Att vara mammaledig är inte alltid roligt kan jag lova, fast att det är fantastiskt att få vara med Liam hela dagarna och se honom utvecklas så är det också mycket ensamt. Varje dag när Sunken kommer hem håller jag på att bubbla över av lycka för att äntligen få prata med någon som svara så att man förstår, han är ofta trött efter jobbet och vill nog inte alltid prata om allt mellan himmel och jord men det struntar jag oftast i och bara bubblar vidare. Struntar nog lite också i om han lyssnar, det är bara så roligt att få prata...
Jag känner nu att det hade varit jätte roligt och haft ett jobb att få gå till men det får vi ta tag i efter sommaren.
I kväll blir det jag och lillkillen igen, förhoppningsvis någon mat och i kväll ska jag färga håret även om jag måste göra det helt själv. Jag är så trött och ledsen på att vänta...

Han som klättrar...

Kategori: Hemma

Jag trodde att Liam skulle lära sig att gå innan det var dax att klättra, ack så fel jag hade... I morse tog han sig upp i soffan för första gången... Och sen har han övat på sina färdigheter resten av dagen. Oftast är det en tvkontroll han ser och ska ha men några gånger var det för att mysa lite eller bara ge mig en kram... Mitt lilla gostroll!

I lördags..

Kategori: Allmänt

I lördags var vi bjudna på grillning, Liam klädde sig fint i sin nya adidasoverall och vi gav oss av.. Vi hade jätte trevligt och Liam skötte sig superbra. Vi var hemma hos Carro & Danne tillsammans med Amanda & Rasmus, senare kom även Erika till oss.
Jag tänkte bara slänga in lite bilder sådär lite kort så får ni se..

Världens lyckligaste.

Kategori: Hemma

Tänk vilken fin familj jag fått... Bilden är den första jag tig på Liam, fortfarande på bb. Då var han så liten och nu när det inte ens gått ett år så har han lärt sig så himla mycket... Han går ju snart själv min kille. Fler och fler steg blir det hela tiden tycker jag, 3 är vi uppe i nu och modigare blir han för nu släpper han själv och traskar iväg emellanåt. Idag var dessutom första gången han tog sig upp i soffan själv så nu gör han det hela tiden och jag är livrädd att han ska ramla.

Idag är vi själva hela dagen och har precis kommit hem efter en långpromenad ner till Emma på hennes jobb, tur vi fick en kaffepaus i mitten där innan det var dax att gå hem igen.
Till kvällen står det bad på schemat så så mycket mer än så tänkte vi inte göra...

Sverige.

Kategori: Hemma

Liam bytte om till Sverige tröja nu på kvällen, det är ju ändå nationaldagen...,

Inte utan tiger.

Kategori: Hemma

Liam tog sin nya tröja dagen till ära. Han är så fin, för tillfället nyvaken och snart är det dax för middag.
Vi har haft en lugn dag idag, jag tränade i morse och sedan blev det lite tvätt och fix hemma innan vi åkte till golfen för lunch, ner på stan och lämna Sunken och så ner en sväng till slottet och titta på balen med fina vänner. Maxi för att köpa gröt blev det innan vi åkte hem.

Bara en timme.

Kategori: Hemma

Liam vilade bara en timme under dagen idag, det är lite lite och resulterar i en ledsen kille på kvällen...
Till och från hela tiden är han ledsen men nu precis innan vällingen såg han att jag dragit för mörkläggningsgardinerna och då var det mycket spännande att om vart annat dra ut och släppa dem så man kunde se ut och sedan att det blev mörkt i rummet. Men nu är det vällingdax och sedan sängen för våran lille prins del.

Nybadad.

Kategori: Hemma

I kväll blev det ett dopp i baljan igen. Liam älskar och bada och även fast jag sitter utanför så är jag minst lika blöt som honom. Det ska plaskas och busa och det hetaste just nu är att kasta sig hejdlöst bakåt och förvänta sig att jag tar emot innan han får vatten i ögonen.
Efteråt är det i alla fall standard att kamma till en tuppkam på honom, mest för att jag tycker han är så söt i det men också för att det är så roligt att kolla i spegeln när jag borstar hans hår...

Morgondagen är än så länge oplanerad, men inte ska vi sitta hemma för det. Vi får se hur vädret blir och sedan bestämma oss efter det.

Snart hoppas vi på sommar.

Kategori: Hemma

Sandaler behöver man på sommaren, och här är Liams fina som vi hittade idag.
Nu vill vi ha värme och sol så vi kan gå i shorts och kortbentas tröja. Vi vill hänga vid stranden och ha mysiga grillkvällar.

Idag blev det inget öppna förskolan för Liam är fortfarande snorig och idag till och med lite hostig.
Vi kan i alla fall glädjas åt att Liam sov i sin säng ända till halv 5 i natt och sedan sov vidare inne hos oss ända till 9. Eget rum var nog inte så tokigt...

Eget rum.

Kategori: Hemma

I natt sover Liam för första gången i sitt rum. Vi laddar batterierna i babyvakten och hoppas att våran lilla älskling väljer att sova hela natten i sin säng.
Dagen har i alla fall varit underbar men Liam sover ju lite dåligt på dagarna så det var en mycket gnällig kväll i kväll tyvärr.

I morgon är det öppna förskolan igen och tillbaka till vardagen. Jag hoppas att jag mår så bra i morgon så jag kan träna men det får vi se...

Grillning.

Kategori: Hemma

I går var det grill med Carro, Danne, Amanda, Rasmus och senare kom Erica. Hela familjen var med och vi hade det jätte mysigt. Vi åt ute och maten var fantastiskt god! Liams humör var på topp och när vi spelade hans favoritlåt, gummibjörn blev han överlycklig och spexade för oss.

Han somnade som vanligt klockan 9 bår lilla vän och valde att sova i Carro och Dannes säng ända tills vi gick hem. Helt fantastiskt att det funkar så bra.

Idag ska vi flytta på Liams säng, han ska sova i eget rum nu mera är tanken.
Våran stora kille.

Film.

Kategori: Hemma

Vi blev lite hängiga i eftermiddag så vi tog in puffen och la framför tvn, Liam valde att vi skulle se på Pippi Långstrump och det gjorde vi. Ja i alla fall i 2 minuter, sedan var det full fart på det igen.
Men jag har haft en ovanligt ledsen kille i kväll och det har varit mycket gråt och hängande runt mina ben, vi hoppas att det blir bättre tills i morgon för nu sover han gott i sin säng.

En snorig kille.

Kategori: Hemma

Liam är snorig så idag tar vi det lugnt. Vi skulle träffat Lisa och Svea men de ska åka utomlands snart så det lät vi bli för att inte smitta dem, och tur var nog det för nu på eftermiddagen så har jag börjat få huvudvärk. Jag hoppas verkligen inte att jag blir dålig nu när jag äntligen börjar komma igång med träningen igen...

I kväll är vi ensamma igen, Sunken jobbar men vi har ju en massa bra tv och titta på i alla fall och i helgen är han våran, bara våran kan jag lova!

Nu hoppas jag att Liam vaknar så vi kan äta mellanmål och åka hem, nu sitter vi på stugan och Liam snarkar så sött i vagnen.