Sandra Purvins

Vilken dag...

Kategori: Allmänt

Nu är även denna dag snart slut och vi har hunnit med mycket. Liam har varit på dagis fram till tre och Sunken har jobbat till nästan sex, jag har varit på Lernia, en mycket givande dag faktiskt jag han även med att handla och så har jag varit hos naprapaten idag, ni anar inte hur duktig han var och hur bra jag mår nu i kväll... Jag har inte ont!!! Jag ska tillbaka på måndag och kolla över det igen och tills dess har jag fått lite stretchövningar som jag ska göra varje dag. Åhh det är så skönt att kunna röra på sig utan problem och att kunna lyfta Liam utan problem... Jag kan till och med vrida på huvudet och titta på saker som händer på sidan om mig, jag behöver inte vrida hela kroppen...
Sedan vi kom hem idag iaf så har vi bara tagit det lugnt och lekt här hemma.

I morgon har vi självstudier så det blir att pyssla lite här hemma, jag hoppas att jag hinner med att städa lite med. Vi får helt enkelt se...

Ny mössa!

Kategori: Allmänt

Se vilken fin mössa jag fick med posten idag! Den perfekta dagismössan och den ska invigas redan i morgon. Då är dagis öppet igen och vi kör för fullt igen, på onsdag har jag fått tid hos en naprapat och jag hoppas för allt i världen att han är bra och att han kan hjälpa mig. Nu ligger jag på soffan och vilar för det har börjat göra ont ända ner i ryggen nu. Jag varken orkar eller har någon större lust med detta nu när jag äntligen blivit av med min förkylning efter 4 veckor... Snälla kan inte allt bara lösa sig snart?

Dagisfoton!

Kategori: Allmänt

Liam har med dagis tagit foto, både gruppbild och personligt och det blev så himla gulligt. Hela gruppen var så duktig när de tog gruppbilden och fotografen var jätte bra när vi tog det personliga. Jag har redan beställt hem foton och väntar med spänning.

Dur & Moll.

Kategori: Allmänt

Hallå hallå. Nu har vi varit och tittat på Dur och Moll som var och uppträde på bilkompaniet, vi var där bl.a. med Jannica och Hailey och det var jätte roligt att se barnen så glada och spralliga. De sprang runt och dansade och sjöng.
Nu börjar vi förbereda oss inför kvällen och det står bad på schemat.

Den nya stolen.

Kategori: Allmänt

Liam var inte alls med på att vi ställt om klockan i morse och vaknade fruktansvärt tidigt. Han kröp ur bår säng och vi låg kvar och drog oss lite. Helt plötsligt hör vi ett prasslande och när vi rusar upp hittar vi Liam rivandes i skötväskan, han satt och åt russin... Så det var bara att gå upp och fixa gröt åt det hungriga lilla trollet.
Igår på kalaset fick Liam en stol av sina kusiner, Felicia, Josefin och Isabelle så den ville han prova på en gång. Det var jätte roligt att kunna klättra upp själv på stolen och sätta sig så större delen av morgonen har Liam ägnat åt att klättra på sin stol och sitta på den.
Vi ringde Liams morfar och han lovade att nästa gång vi kommer hem ska han måla stolen till oss så den blir vit och fin!! Han är för snäll den där morfar...

Såhär ser han ut iaf, en helnöjd Liam på sin nya fina stol!

Lunch på Ikea.

Kategori: Allmänt

Igår åt Liam köttbullar med potatismos för första gången på Ikea. Det fick helt klart godkänt och efter det tog vi bilen till Åhus för att fira Viktor som fyllde 8. Ett jätte trevligt kalas och Liam var jätte fascinerad av deras akvarium med fiskar, även trappan var en stor hitt att klättra i.
Jag hade ju däremot ont i nacken så när vi kom hem fick jag ta mig en tablett och nu i natt har jag ju som vanligt sovit fantastiskt dåligt så på måndag ska jag ringa en naprapat och hoppas att han har en akuttid till mig..,

Nu kommer vintern.

Kategori: Allmänt

Igår när vi åkte till dagis fick Liam använda sina vinterkläder för första gången. Overall, vinterkängor och den varma mössan åkte på när termometern visade minusgrader.
Nu på morgonen har vi minus igen och Sunken är ute och byter till vinterdäck så vi kan åka säkert till Skåne efter lunch. Idag vankas det kalas!

En fartfylld dag.

Kategori: Allmänt

Idag har det varit full fart hela dagen, Liam lämnades på dagis, jag åkte hem och mötte vaktmästarna som fixade vårt element och så åkte jag till gymmet och sedan vidare till maxi. En riktig storhandling blev det idag. Sedan hem och packa upp all mat och vidare för att hämta Liam på dagis. Ner på stan for vi sedan och en liten fika med tjejerna innan vi uträttade lite ärenden med Emma och gick till frisören med Liam. Så nu är han nyklippt till kalaset i morgon. Han skötte sig jätte bra och satt i mitt knä och åt russin. Nu är vi hemma och Liam har ätit middag, så nu är det bara våran tur kvar men Sunken har inte kommit från jobbet än och vi har massor att göra inför i morgon.

Bus i soffan.

Kategori: Allmänt

Efter en lång dag på dagis och en tur på stan så kom vi hem. Liam åt middag och efter det blev han lite myssugen, han klättrade upp i soffan och la sig ovanpå våra soffkuddar och det såg för roligt ut! Vi fick oss ett gott skratt kan jag lova. I morgon är det full fart igen och på eftermiddagen ska jag på föräldramöte på dagis, det ska bli spännande.

Mellis.

Kategori: Allmänt

Veckan är igång och snart är hela måndagen förbrukad. Jag har varit på kurs och Liam på dagis. Så rullar veckan för oss samtidigt som Sunken jobbar. På tisdag ska Sunken på möte och på onsdag är det min tur att åka till dagis för föräldramöte. Helgen ska spenderas i Skåne med kalas på lördag och söndag hoppas jag på en riktig slapp dag igen.
Mellis idag blev iaf ägg och keso, en ny storfavorit här hemma, Liam varvade med lite havrefras och åt riktigt bra. I kväll är det bad, alltid lika roligt.

Min lilla hjälpreda.

Kategori: Allmänt

Igår när vi var och handlade ville Liam hjälpa mig att bära in pappret, min lilla kämpe släpade hushållspappret från bilen och ända till dörren. Jag försökte hjälpa honom men då blev han tokig och när han kom fram till trappen så ville han klättra i trappan med pappret men då fick jag säga ifrån, jag satte honom på ena armen och tog pappret i den andra. Liam blev så arg på mig han skrek och skrek ända tills jag var uppe för trappen, då fick han pappret i sin hand igen och allt var bra... Lilla sötnos!! Nu sover han och jag tänkte göra desamma, hoppas att han sover bra i natt för det har han inte gjort på sista tiden.

Slappsöndag.

Kategori: Allmänt

Idag får vi inte mycket gjort, vi hade en lugn och skön morgon och åt lunch hela familjen ute på golfen och nu är Sunken ute och spelar och Liam har precis vaknat från sin middagsvila. Vi ska nog åka till affären sedan men annars har vi inga mer planer.
Sådana här dagar uppskattar man ordentligt när Sunken jobbar så mycket som han gör!

Jag älskar min familj!!

Kategori: Allmänt

En fredag med familjen.

Kategori: Allmänt

I kväll är vi alla hemma. Vi har inga planer och ska bara ta det lugnt, det ska bli så himla skönt att bara sitta i soffan tillsammans och bara umgås, lite mat och kanske ett glas vin.
I morgon är det full fart igen Sunken jobbar och jag och Liam ska nog gå ut och leka på förmiddagen. På kvällen blir det kalas hos Angelica vi får se om hela familjen åker eller om det bara blir jag.

En stund på stan.

Kategori: Allmänt

I förmiddags tog vi oss en sväng till stan iaf. Liam är feberfri och när jag var klar med det jag skulle så kunde vi koncentrera oss på roligare saker. På Lindex hittade vi en tröja till Liam och på Intersport hittade vi vinterskor. Jag hittade dessutom en ny plånbok precis innan vi begav oss hem igen. Liam sover nu på soffan, det blev lite sent idag och jag har precis satt mig bredvid honom för att göra honom sällskap en liten stund innan vi sätter igång igen.

Feber.

Kategori: Allmänt

Vår lilla kille fick feber i kväll, jag har inte hunnit bli bra från förra omgången som började för 3 veckor sedan och nu börjar det om igen... Det här är ju helt sjukt. Ingen kvällsmat blev det heller för hjärtat, nu hoppas jag att han sover gott i natt och iaf inte är värre i morgon så vi kan ta oss ner till stan så jag får uträtta mina ärenden med mina kurskamrater i morgon. Så typiskt men ändå skönt att vi inte ska vara på Lernia för nu har jag ju iaf en chans att fixa det vi ska i morgon.
Nu är det snart dax för sängen och så hoppas vi att vi får sova i natt så vi orkar med en morgondag.

Paus.

Kategori: Allmänt

Vi slutade tidigt idag på kursen och eftersom det var precis i Liams lunch och sovstund på dagis så åkte jag hem i stället. Liam ska ju fotas idag klockan två så han måste ju ändå vara kvar. Jag passade i alla fall på att städa här hemma, det är så skönt att få det gjort och efter det har jag suttit vid datorn och skrivit klart mitt nya cv. Nu ska jag börja med mitt personliga brev men tar en paus och kikar lite på arbetsförmedlingen i stället. Känner mig ganska effektiv och det känns bra för på eftermiddagarna hinner jag inte så mycket mer än Liam... Men det är ju härligt det med.
I eftermiddag ska vi träffa Jannica och Hailey så nu är det dax att sätta fart!

Uppdatering.

Kategori: Allmänt

Liam är fortfarande vaken, jätte pigg. Jag har ätit förvisso kall mat när Sunken kom hem men jag är mätt. Jag är supertrött, funderar på om detta kan bli min första vakna natt sedan Liam föddes. Jag han inte heller med något av det jag planerat i kväll, så resten av tvätten får vänta tills i morgon tillsammans med cv, personligt brev, beställning av kläder och allt det där andra jag hade planerat.
Och hur ska jag hinna med två dagars planering på en???? Det är inte mitt hjärta som går i tusen bitar det är hela jag...

Åhh..

Kategori: Allmänt

Jag bjuder på en sjukt dålig bild men detta är inte min kväll min mat är klar i ugnen jag sitter med en typ vaken Liam, igen!?!? Han sov ju nyss och allt flöt, jag duschade vek tvätten, började med maten och städade. Hör ni vilken simultanförmåga :) men nu sitter jag här i soffan igen... Maten kallnar och jag blir mer och mer hungrig och irriterad...

Full fart!

Kategori: Allmänt

Dagarna bara springer iväg och nu är snart kvällen här igen. Liam pysslar för fullt här hemma och jag försöker att städa lite samtidigt. Veckans storstädning blir inte förens på fredag så jag försöker hålla undan så gott det går.
När Liam somnat ska jag laga mig lite mat, det blir något lätt idag för jag är själv och sedan ska jag skriva klart mitt nya cv och iaf påbörja mitt nya personliga brev. Ev ska jag dessutom beställa ett par vinterskor till Liam och två tröjor till mig men vi får se hur långt tiden räcker för duschen ropar på mig med...
Jag förstår inte men jag är så trött, på kursen sitter vi ju still ganska mycket och det är inte min kropp van vid och dessutom är vi i gruppen lite oense om fönstret ska vara öppet eller stängt så jag fryser mig igenom dagarna och hinner aldrig bli varm... Sedan snurrar tankarna ganska mycket nu så jag måste beta av lite saker så det blir lite lugnare. Hoppas jag vänjer mig vid att ha en tid att passa på morgonen med för det känns lite körigt att släpa upp Liam på morgonen, mat och kläder för att hinna till dagis i tid så jag hinner iväg jag med...

Mjölk är gott!

Kategori: Allmänt

Igår fick jag mig ett gott skratt när Liam fick ett glas till middagen i stället för en mugg. Han vet ju hur man gör men har ju lite svårt att bedöma hur mycket man ska tippa glaset.

Måndag.

Kategori: Allmänt

Ny vecka med nya möjligheter. Idag har Liam varit på dagis länge, han kom dit vid halv åtta i morse och fick äta frukost för första gången och jag hämtade honom igen vid halv tre. Nu blir det inte riktigt så långa dagar i fortsättningen men måndag till fredag i ett par veckor i alla fall.
Min kurs vet jag inte riktigt vad jag tycker om men det märker vi nog om ett par dagar.

På torsdag ska Liam fotograferas på dagis, en gruppbild och när jag kommer ska vi ta porträttfoto. Det ska bli så spännande och roligt.

Lek lek lek.

Kategori: Allmänt

Vi fortsatte dagen med att leka. Det blev titt ut över soffkanten och med durkslaget och vi lekte med klossarna och labanslottet och vi har jagat både varandra och katten.
Vi har haft en rolig dag och nu ligger vi i soffan och myser.
I morgon däremot har vi mycket planerat men tack och lov är förmiddagen lugn. Klockan ett ska vi hämta Anna vid tåget och efter det sätter dagen fart.

I sandlådan.

Kategori: Allmänt

I förmiddags var jag och Liam ute i sandlådan vi tog trehjulingen dit och gungade en sväng innan vi satte oss ner och lekte i sanden. Liam tyckte det var jätte roligt och sanden provsmakade han såklart... Jag tror han hade kunnat sitta där i timmar och grävt men efter en stund packade vi trehjulingen igen och tog en lite längre sväng hem och sedan fick Liam klättra upp för trappen, ännu en sak som kan göras hur många gånger som helst.
Nu har Liam ätit lunch och vilar lite och jag funderar på vad jag ska göra... Jag mår oförskämt bra idag, jag vågar inte säga för mycket men det kanske vänder nu efter två riktigt jobbiga veckor.
På måndag måste jag iaf vara bra för då börjar kursen jag ska gå...

Fika på stan.

Kategori: Allmänt

Idag efter dagis åkte jag och Liam in till stan för att träffa Sarah. Det blev en trevlig fika med en blåbärsmuffins bland annat som jag och Liam delade på. Det blev en stor favorit. Efter det blev det en sväng till affären för att handla lite mat och nu är vi hemma igen och Liam har ätit middag.
I morgon har vi inga planer alls så vi får se vad dagen har att erbjuda vi får nog förbereda lite inför lördag tror jag när vi får besök och ska iväg på kvällen.

Mellanmål.

Kategori: Allmänt

Igår blev det pirog till mellanmål för Liams del. När vi var hemma hos mamma och pappa nu i helgen fick vi med oss en påse hem och de är ju så underbart goda, jag måste baka lite snart känner jag. Får nog bara lämna det till nästa vecka och hoppas att jag är frisk då för nu orkar jag inte stå upp så långa stunder tror jag...

Att lämna på dagis i morse gick iaf jätte bra, Liam sprang in och ville börja leka på en gång. Nu ska jag snart hämta honom och sedan ska vi ner på stan en sväng innan vi åker hemåt igen för att göra kväll.

Klossar.

Kategori: Allmänt

Liam leker mycket med sina klossar nu för tiden. Han har kommit med sitt slott till mig flera dagar i rad och vi hjälps åt att få dem i rätt hål. Han är så duktig och det är både roligt och mysigt att sitta med honom på morgonen.

Nu är det dax för sängen vi har haft en rolig men mycket jobbig helg. I lördagskväll åkte vi mot Kolmården, klockan 10 på kvällen var vi framme packade ur och åt god paj tillsammans med mamma, pappa, Sofie och Albin. En jobbig natt med förkylningar följde och i morse blev det lite lek och mat innan det var dax för dop. Det var Liams syssling Ellen som döptes och det var så roligt att få spendera dagen med släkt och vänner. Vi begav oss sedan hem till mamma och pappa för att packa det sista och klockan sju efter Liams välling satte vi oss i bilen igen.
Nu är vi hemma jag har hunnit duscha och packa upp, Liam sover oroligt men för tillfället i sin säng så nu ska jag nog passa på att lägga mig jag med för i morgon är det bara att ta nya tag. Jag måste nog ringa vårdcentralen för nu måste jag få hostmedicin så jag får sova någon gång...
Öppna förskolan får vänta tills jag är piggare tyvärr, nu laddar vi för en rolig vecka som avslutas med besök av vänner och en fest.

Kvällsmys.

Kategori: Allmänt

I kväll blev middagen klar innan Liam somnade så han fick provsmaka lite falukorv, han tyckte det var lite märkligt när den var kall men sedan blev det en stor favorit. Han satt glad på golvet och tuggade i sig flera bitar.
Nu sover den lilla älsklingen äntligen och utan feber! Vi hoppas att det håller sig så... I morgon kväll blir det att sätta sig i bilen till Kolmården för lilla Ellens dop.
Vi har lite fredagsmys i soffan och har tänt ljus och dukat upp med lite godis och chips.

Det går aldrig över...

Kategori: Allmänt

Liam är täppt i näsan igen och jag är inte heller bra. När ska detta gå över? I morgon ska vi iaf öva på att gå i stövlar och leka ute, även om det regnar, om jag känner mig okej tar vi nog en sväng på cykeln med...

Kort...

Kategori: Allmänt

Ja nu är håret både kort och nyföretagandet, just nu ser det nästan svart ut men det blir nog mer mörkbrunt när jag tvättat igenom det igen. Det känns iaf skönt att ha fått det klippt för det var så himla risigt innan...
Jag har dessutom mått relativt bra idag men nu känner jag att det kommer smygandes igen och jag börjar få fruktansvärt ont i halsen igen. Jag blir så ledsen jag trodde ju att jag skulle bli bra nu. Och matlusten har jag tappat helt den med, glömde äta lunch idag och nu ska vi ju snart äta middag så jag får nog helt enkelt hoppa över det idag...

Bus

Kategori: Allmänt

Att lämna Liam på dagis idag gick som en dans, jag tror han har längtat dit eftersom jag varit så dålig och tråkig... Han sprang in och började leka på en gång, jag jagade ifatt honom vi kramades och sedan kunde jag gå!! Glad kille! Dessutom så ville han inte följa med hem heller... Men men jag han nog allt jag skulle iaf, tvätta, städa, söka lite jobb och så dagens höjdpunkt, att gå och klippa mig. Det blev jätte bra men det känns fortfarande fruktansvärt kort när man känner på det...
I morgon blir det färg och fika med Angelica och ev Sarah så det ser jag fram emot.

Mitt busfrö.

Kategori: Allmänt

Jag överlevde dagen. Men det var knappt... Panodil, Ipren, nässpray, halstabletter och hostmedicin är nu mera min nya drog...
Liam har iaf skött sig så bra som det går... Jag hittade honom en gång som bilden visar i sin byrålåda och som vanligt klättrar han ju på stolar och upp i sängen men det har gått bra.
I morgon blir det dagis för Liam och jag ska försöka att kurera mig, tvätta, förhoppningsvis städa och så har jag bokat en klipptid. Det var inte igår kan jag säga en bra bit kommer falla i morgon. På onsdag ska jag träffa Angelica på en fika och hon ska hjälpa mig att färga håret så efter det får ni en bild... Känslan just nu är att det kan bli kortare än det någonsin varit...

Får tacka Elin med för hostmedicinen och jag hoppas nu på att jag får sova i natt...
Nu tar vi nya friska tag inför i morgon!

Snälla hjälp.

Kategori: Allmänt

Åhh jag mår så dåligt, sover inte på nätterna och får kämpa för att orka ta hand om Liam som börjar bli lite bättre tack och lov. Just nu leker han med sina bilar och jag har precis pratat med vårdcentralen, ingen hjälp från dem... Jag vill ju bara ha lite hostmedicin men då måste jag hosta i veckor först eller få astma. Tack för den...

Ja som sagt det blir nog ingen öppna förskolan idag inte jag tror inte ens vi tar oss ut förutom när vi måste handla...