Sandra Purvins

Bakning.

Kategori: Allmänt

Ja i eftermiddags blev det lite bakning o förberedelser för en god köttgryta som vi ska äta nu i dagarna... Liam har ätit och snart är det min tur.

Idag var det öppna förskolan igen och som vanligt sång och dans, lite fika och pyssel.

I morgon blir det nog inte mycket som händer, känner att min förkylning ev är påväg tillbaka tråkigt nog.

Visst är det tråkigt när kakorna är finare innan ugnen...

Framsteg.

Kategori: Allmänt

Grötätandet går framåt, nu ser det inte alls så tokigt ut. Emellanåt bara hugger han mot skeden, och mängden som hamnar i magen har ökat avsevärt... I morgon är tanken att haklappen ska på vi ville lixom ta en sak i taget. Men det funkar ganska bra i bara blöja med tycker Liam.

1:a Advent.

Kategori: Allmänt

En riktig ruskdag är det idag. Vi har i alla fall haft det riktigt mysigt hemma hos Mäklarn och Klara med advents fika och julskyltning på stan, och nu snart ska vi hem till Bea för en glöggstund.

Såhär ser det i alla fall ut hemma hos oss nu...

Liam 4Månader.

Kategori: Allmänt

Idag blir våran älskling 4 månader. Oj vad tiden går fort... Vi har i alla fall haft en mycket trevlig dag och firade som sagt va med lite gröt på morgonkvisten.

Tänkte bara nämna några saker som min prins kan nu mera..
Rulla. Från mage till rygg och det har han gjort ett par gånger men i går tror jag att han gömde bort hur man gör, eller så kom latmasken fram lite. Men från rygg till mage dröjer nog ett tag till..
Skratta. Ja skrattat har han ju gjort länge men nu börjar han skratta så fort han ser vissa och man kan busa med honom så han skrattar helt hysteriskt. Det är så gulligt.
Stora killen. Han väger nu 7480g och är 68cm lång. Han avnänder nu kläder i 68 och 74. Några 62 har vi kvar men de är dem som var stora i storlekarna, så nu sorteras det bort något nytt nästan varje dag.
Vilja. Mer och mer märker man av vad han vill och inte vill. En riktigt stark liten kill har vi här hemma som inte ger sig i första taget..
Stå. Vi får ju så klart hålla i honom men så fort han vaknar så ska han stå upp och hoppa och ha sig. Det är så roligt att se.
Leker. Med skallror och filtar och bitringar. Det ska pussas bitas och kastas, han är helt tokig i mellanåt.
Greppar. Nu tar han tag ordentligt och har en ganska bra motorik vad det gäller avstånd och liknande.

Grötpremiär.

Kategori: Allmänt

Jajemen, idag var det dax. Liam i stolen o gröten i labantallriken, det var mer gröt överallt än vad det var tänkt och det smakade nog lite för konstigt. Resultatet blev en kladdig Liam med om vi hade tur kanske 3 ytterst små skedar i magen. Men nu har vi provat och i morgon är det dax igen, för vi ger inte upp här, nej nej.

Nu är det i alla fall Så mycket bättre på tvn. Tända ljus och två mätta magar. Liam vilar sig lite och i morgon blir det en förmiddagsfika i mäklarn och Klaras nya lägenhet. Sedan är dagen oplanerad men vi hittar nog på något som vanligt, kanske lite julklapps förberedelser??

Mormor!

Kategori: Allmänt

Tack världens bästa mormor säger Liam i kväll, han hälsar att han absolut inte kommer frysa fast hans tokiga mamma tar ut honom så här sent på fredag kväll...

Idolkväll.

Kategori: Allmänt

I kväll blir det idol med tjejerna o nu ska vi snart åka...

Förkylning och fixardag.

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag är med en mycket täppt näsa och en liten molande huvudvärk som har hållit mig sällskap under hela dagen. Men men inte kan väl det stoppa oss, eller jo lite . Vi tog oss en skön sovmorgon hela familjen ända till 11.30 o sen blev det tyvärr ingen fika med föräldragruppen men lite mat i magen o adventspynt har vi hunnit med o lite städ och tvätt.
I morgon är det dax för BVC igen då ska vi prata mat för det är det nog dax för på lördag är tanken.

Nu ska vi fortsätta med vårat soffmys så får ni ha en bra kväll.

Det är mycket snurrande just nu..

Kategori: Allmänt

Ja Liam har ju lärt sig att snurra från mage till rygg, detta är jätte roligt och han blir nästan lite förvånad varje gång han lyckas. Så nu ligger han på sin filt här om dagarna och emellanåt får jag hjälpa honom till mage igen så han kan snurra till rygg för tvärt om kan han inte riktigt än... Han var så ivrig idag och visa sina skills på öppna förskolan så 3 gånger tror jag det blev där.. Annars var det lika roligt som vanligt, med mycket sång och lek och skratt.







Måndag kväll.

Kategori: Allmänt

Är det inte såhär en måndag kväll ska spenderas?? I soffan med två favoriter. Liam, Jojo o så giraffen så klart.
Dagen har varit lugn och i morgon blir det promenad till öppna förskolan och babycaf'e.
Vi har inte mycket planer för veckan som kommer förutom BVC på fredag då vi ska väga och mäta igen. Det ska bli kul då jag tror det hänt mycket igen, o så ska vi prata lite mat, för det blir nog premiär på lördag.

Söndag.

Kategori: Allmänt

Såhär kul har vi haft idag. Provat alla nya leksaker och skojjat och skrattat hela dagen, nu ligger han i våran säng och vilar lite innan sista maten. Själv kollar jag på Beck, alltid lika bra även fast man sett dem innan.

Dopet.

Kategori: Allmänt

Igår var som sagt var en mycket härlig dag, dagen då Liam döptes. Vi hade fullt upp hela dagen och jag fotade inte vidare mycket tyvärr. Hoppas att min mamma och pappa har lite flera bilder men här först har ni min skatt i kyrkan och efter följer lite bilder på några av hans presenter... Tack alla än en gång, vi blev så glada att så många ville komma.





        

     

     

Sliten kille.

Kategori: Allmänt

Så här trött är Liam nu, får se om han vaknar till lite senare...

Liams dop.

Kategori: Allmänt

Ja nu är vi äntligen tillbaka hemma efter en jätte trevlig dag. Idag blev Liam döpt, Liam Axel Elis Söderberg som han heter. Det kom så många gäster och det gjorde mig både glad och rörd att så många ville komma och gratta våran lilla prins.

Nu ligger han här i soffan bredvid mig och är helt slut, det är dax för mat och sedan blir det en lugn kväll innan sängen.

I morgon tänkte jag fota hans fina presenter och visa er men jag tänkte bara tacka alla än en gång för att ni gjorde denna dag helt oförglömlig.

Inför dopet.

Kategori: Allmänt

Idag hav vi inte med allt vi ville men valde att inte stressa, i morgon blir det att planera dagen bättre. Och ta emot alla anländande gäster så klart. Handla det sista och duka ska också hinnas med...

Gröna stugan.

Kategori: Allmänt

Liam är redo för kvällens äventyr, han vilar sig i form.

Min ängel som inte vill sova.

Kategori: Allmänt

Detta inlägg skulle läggas ut igår men det har inte gått så bra, nu provar jag igen...

Idag har varit ännu en aktiv dag. Först hemma i morse utan en lugn stund och sen öppna förskolan där Liam hade turen att ha med både mamma och pappa för sång och dans och sedan ner på stan för lite fika.

Nu går vi och tänker dop hela dagarna. Hoppas inte att vi glömmer något, och att allt blir bra. Det ska bli så roligt att träffa alla. Och det är så roligt att så många tar sig tid att träffa Liam och oss.

Nej nu är det dax för mat till Liam, min hungriga lilla kille.

Farsdag.

Kategori: Allmänt

Idag har Liam firat sin pappa, han fick paket på sängen och många pussar och kramar av en glad kille. Sedan blev det frukost innan pappa åkte och jobba.
Nu går vi bara och väntar på att han ska komma hem igen, vi har hunnit städa hela lägenheten, stryka dopklänningen, förbereda maten och tvätta, ja och leka så klart. Jag har även hunnit plugga lite men mer ska det bli och så har jag klickat hem finkläderna från hm som jag hittade igår... Han ska bli så fin min lilla älskling på sitt dop. Han kommer charma alla!

I morgon har vi inga direkta planer, kanske ta upp vinterjackorna och packa ner sommarplaggen. Och en långpromenad. Nu ska jag börja ta tag i detta.

Min trötta kille när han åt förut...

Nytt vill ha..

Kategori: Allmänt

Den förra kostymen jag ville ha och beställde var ju en stor besvikelse och ska skickas tillbaka.. Nu har jag däremot hittat nytt, detta är från HM så det tänkte jag ta och kika på i butiken för det hade vart jätte fin på min skatt. Kan inte heller bestämma vilken storlek men tror de blir 74.. Han har ju 68 nu men det går ju så himmla fort och jag vill ju att han ska ha det jul och nyår iaf.

Om en vecka.

Kategori: Allmänt

Ja nästa lördag är det dax. Nu har vi fått hem dopklänningen, jag trodde den skulle vara slät men nu är det lite mönster i den så det får gå... Det blir nog första och sista gången Liam har klänning.

Det ska bli så roligt att få träffa alla som kommer till Liam. Det är ju tyvärr inte varje dag...

Yoga.

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och väntar på att passet ska börja... Sen blir det moppen hem till mina killar för tv och god fredagsmat, tror det blir entrecote och sallad. Till det så klart idol och vin!

Fredagsfin!!

Kategori: Allmänt

Liam är redo för dagen. Nu väntar han bara på mig...

En fin dag.

Kategori: Allmänt

Idag har vi som sagt varit i Västervik. Vi har hälsat på Liams gammelfarmor, gammelfarfar och gammelfaster. Det var riktigt trevligt och nästan ett år sedan vi var där sist. Liam skötte sig jätte bra, som vanligt. Endast lite magknip men det går ju inte att hjälpa.

Dagen slutade dessvärre med ett par besvikelser och lite merjobb för min del. Det började med att vi fått en parkeringsböter när vi kommer ut från att ha lämnat av gammelfarmor, vi parkerade på innergården eftersom vi bara skulle in och hjälpa henne med en sak. Vi stod där max 20 minuter och man får parkera där för av och pålastning, så dit får jag ringa och prata med dem då jag tycker det är fel att vi fick bötern.
Sedan hade vi fått ett brev i brevlådan med våran adress men antagligen den förra hyresgästens post, letade på Eniro men hittade inte någon annan adress, hur gör man???
O till sist så beställde jag kostymen till Liam som en present från hans mormor, idag fick vi den och vi blev jätte besvikna. Den såg så himla fin ut på bilden men som Sunken sa, det var ju en jätte fin pyjamas men inte mer än så. Och jag kan inte göra annat än att hålla med, och kostymen var alldeles för dyr för att användas som pyjamas. Vi får ta tag i det i morgon för nu är det dax för sängen...

Såhär avslutas en riktigt bra dag.

Kategori: Allmänt

Det finns helt enkelt inget bättre!! Idag har vi planerat dopet och beställt de sista kläderna till Liam. Ätit lunch på stan och fikat, chailatte får nog bli det nya så som min mage beter sig. Det är inte bara Liams mage som inte hänger med i svängarna...

I morgon styr vi kosan mot Västervik och Liam ska få träffa sin gammelfarmor och gammelfaster. Jag tror det kommer bli en Helmysig dag.

Men men nu ska jag nog koka mig en kopp te till, ha en bra kväll alla...

Bitringen.

Kategori: Allmänt

Ja den är det roligaste just nu, om man bortser från våra fingrar.. I kväll har vi en kinkig liten mage men nu börjar det släppa lite tror jag.

I morgon är det dax och träffa prästen, då ska vi fråga om Liam måste ha klänning på dopet. Han känner mer för kostym.

Helt underbart!

Kategori: Allmänt

Är inte detta den bästa starten på dagen, båda mina älsklingar i knät på samma gång.

Idag är det dax för öppna förskolan o en massa sång och lek... Nu är det bara min tekopp jag vill åt också, får se om jag kan sträcka mig efter den...

2 Julklappar klara!!

Kategori: Allmänt

Ja och de är ju till Liam så klart!! Visst är de fina, jag har beställt dem från www.abcleksaker.se . Jag tror att dessa kommer bli riktiga storfavoriter!!

Ja lyckades ta bort det förra inlägget med alla dubbletter...

Kategori: Allmänt

Sitter och bokar veckans träningspass. Denna vecka blir det riktigt svårt att få ihop allt, det är så mycket som måste fixas med... Men men två pass är bättre än inga och nu ska jag börja ta tag i skolan, i morgon hoppas jag att jag hinner med min laboration.

Titta förresten vad duktig min lilla prins är, nu sitter han själv korta stunder i sin stol.. Mycket handdukar runt om för att försöka mildra ett ev fall. :)

image description

image description

image description

Blogg appen...

Kategori: Allmänt

Blir så arg!! Men men ni får stå ut med att alla bilder laddades upp typ gånger... Iinte nöjd alls är jag i alla fall.. 

Ännu mera vill ha..

Kategori: Allmänt

Titta på denna stövel från Din Sko, visst är den fin. Jag är jätte sugen på dem, de ser så varma ochsköna ut och bekväma. Ja som en sån vardagsstövel som är bekväm att ha och promenera i.

Vill Ha!!

Kategori: Allmänt

Är inte denna kostym från www.babyshop.se helt underbar!! Tänk efter dopet, nyår och födelsedagar..
Den vill Liam ha iaf, så vi får de om hans önskningar slår in..

Den silvriga barnkammarboken.

Kategori: Allmänt

Denna boken önskar sig både jag och Liam, till den kommer en cdskiva med våran favoritlåt på.. Rockspindeln!! Han bara garvar sär vi sjunger tillsammans och gjör alla rörelser som vi lärt oss på öppna förskolan, dessutom en massa andra mysiga visor.



Får dessutom passa på att be om ursäkt för inläggen som jag gjör från blogg.se s app, bilderna ändrar ordning och hoppar rundor och nu sist så lades det upp två lika dana bilder.  Jag förstår ingenting.. Men men för mig är det ett smidigt sätt att blogga så det får ni nog stå ut med...

Fredag.

Kategori: Allmänt

Idag har vi fått mycket gjort, vi har varit på Ikea och på stan, beställt mat till Jojo eftersom det självklart inte fanns hemma och vart och handlat på maxi. Nu är vi hemma jag Jojo och Liam, och nu tänkte vi starta våran fredag. Ljusen är tända och snart är det dax för mat, både för mig och lillen.

Senare blir det idol. Får se om det är något att ha denna veckan, jag är inte jätte imponerad denna säsong.

Har ni träffat Alfons?

Kategori: Allmänt

Här nedan ser ni en bild på våran nya bil. Vi är så himla nöjda.

O så lille Liam med sin Alfons dress. Jag tycker nog att han är lite lik Alfons allt. Idag har han fått nya skor. De andra har redan hunnit bli för små...
Riktiga kängor blev det nu o så hoppas vi att han kan ha dem nu i vinter.

En helt enkelt härlig dag!

Kategori: Allmänt

Idag är det min pappas födelsedag. Det är så tråkigt när man inte är hemma sånna här dagar. Har i alla fall ringt och sagt grattis och sett till att han fått paket, mer kan jag inte göra för tillfället.

Idag blev det iaf en lunch på stan innan det bar av hem till Lisa och Svea för promenad och fika med föräldragruppen. Och oj så trevligt det var! Nu nästa vecka aka vi träffas riktigt mycket igen, då är det träff på måndag med Gunnel och öppna förskolan på tisdag, på onsdag ska vi träffa Lisa Svea och Markus för att planera dopen och till sist blir det en lunch på Ikea på torsdag. Så nu är vi riktigt fullbokade.

Nu är det dax och planera kvällsmaten medan Liam vilar sig lite. Han är en riktigt trött kille idag. Planen är även att jag ska hinna ta hand om tvätten i torktumlaren, vi får se om allt hinns med.

Farsdag.

Kategori: Allmänt

Liam är i god tid med sin farsdags present till sin pappa, nu är det bara jag och min pappa kvar.