Sandra Purvins

Kaos

Kategori: Allmänt

Nu är det riktigt rörigt här hemma. Vi packar och fixar och stökar hela tiden. Jag och Liam har varit på maxi, handlade och på väg hem kom jag på att jag glömde det viktigaste, blöjor. Men jag hoppas att vi har så att vi klarar oss innan vi åker i morgon.
Liam har även invigt sin nya bilstol idag. Den var verkligen super bra!! Och så har vi provåkt babyjogger vagnen, först var han jätte arg på mig när vi fick knöla lite med selen och så men sedan blev han jätte glad när han fick sitta framåtvänd så att han kunde sitta och titta på alla i affären.
Den kommer bli perfekt i sälen vill jag lova. Så nu saknas det bara en väska att packa Liams kläder i. Det får vi ta tag i lite senare för nu är det mys dax.
I kväll ska vi till Tove och fira födelsedag med. Det ska bli trevligt, och så får vi ju säga hej då till alla innan vi åker i morgon.

På bilden nedan har Liam sin Pippi tröja som hans mormor har stickat, än är den lite lång i ärmarna men i vår är den nog helt perfekt!! Så fin!!!

Liam fyller 6 månader idag!

Kategori: Allmänt

Och det har firats ordentligt. Han har fått en bilstol, det blev en britax som på bilden nedan men med rött foder i den också. Han har även fått en keps med L på och en tygbok som prasslar sjunger och har olika svansar som sticker ut...
Vi började våran dag med en promenad ner till stan och sedan var fet pressentköp och fika med Klara. Nu har vi badat ätit puré och hoppat hoppgunga i ca 30 minuter så nu är det bara mys i soffan och välling kvar.

Bilstol.

Kategori: Allmänt


Nu har vi börjat fundera på nästa bilstol som Liam ska ha.
För tillfället sitter hani en Acta Graco, det första babyskyddet men nu snart är han för stor..
Först ville vi ha isofix i stolen men efter att ha varit runt och pratat med olika försäljare så ska vi nog inte ha det pga att de inte får ta lika många kilo och att det ska vara mindre benutrymme när barnet blir större..
Så nu är vi inne på en Britax, Max-Way Max.
Det blir nog inte heller ett internetköp utan vi köper den nog i butik så man kan få hjälp lätt om det är något och liknande..
Vad tycker ni??

Jag glömde berätta...

Kategori: Allmänt

Idag var vi på kontroll på BVC. Läkaren godkände han igen och allt såg bra ut, nu är han 72 cm lång och väger ca 8700 g. Min lilla goding, i morgon blir han 6 månader!!!

En helt vanlig onsdag.

Kategori: Allmänt

Nu har vi mys i soffan efter att ha spenderat en dag på stan och med att handla. Nu har förberedelserna börjat inför Sälen.
I morgon ska det inhandlas några presenter är tanken.

Och så har vi varit på babysim igen..

Kategori: Allmänt

Idag var det Liam och jag som badade och ni anar inte hhur mysigt det var...



Fröken Anna kom och lekte med oss och en anka.



Slita och dra i mammas öron och näsa är alltid lika kul...



Vi hittade en stjärna i vattnet.



Och dansade runt lite...



Anna kom med vattenkannan.



Det var riktigt kul att känna på och roligt när det kom över huvudet...



Liam simmade runt runt runt i bassängen.

Söndag.

Kategori: Allmänt

Idag har vi en lugn och skön söndag hela familjen tillsammans. Det enda vi har fått gjort är att handla lite, men ibland får man slappa en hel dag.
Det blir ingen träning idag heller för nacken spökar fortfarande men i veckan som kommer har jag bokat två pass i alla fall.
Hemma dagar betyder mycket lek för Liam på filten och det har resulterat i att han nu också kan åla sig framåt. :)
Nu ser vi fram emot i morgon då det är babysim igen!!

Fredagsmys!

Kategori: Allmänt

Vem vill inte spendera fredagskvällen med en sådan här goding i knät??
Tack för hjälpen idag Sarah, jag hade inte klarat det utan dig idag och Liam tycker att det var roligt att leka med dig!!
Så mycket mer har inte hunnits med förutom att handla och så var ju Jannica Hailey och Martin här en stund och fikade medan jag gjorde prov och snälla Sarah var här med Liam.
Nej nu ska vi ringa Liams pappa och fråga hur det gått på jobbet idag och fråga om han vill ha skjuts hem... Ha en bra kväll alla.

Deppdag.

Kategori: Allmänt

Idag är inte min dag... Det började redan i går kväll, Liam ville inte somna. Klockan 4 i natt vaknade han igen och bara skrek, mat och så sova vidare i våran säng. Sedan vaknade han säkert 10 gånger och skrek men blev nöjd när han fick nappen. Vi gick upp vid 10 som vanligt men det var inte min vanligt så glada kille som var med mig i morse, nej nej det var en mycket ledsen och skrikig kille. Gröten vid 11 gick bra som vanligt men när jag skulle klä på mig var det skrik igen, han var knappt nöjd när han satt i knät. Vi tog beslutet att gå tidigare in till stan och han somnade i vagnen som vanligt, på stan sedan var han glad igen men nu hemma har han varit gnällig igen. Nu sover han men snart är det dax för bad, det brukar han ju gilla...

Och naturkunskapen gick ju inte som tänkt, så klart... Men i morgon är det dax igen och så tänkte jag spendera min lördag med ca 6 timmar naturkunskap om jag inte tagit livet av mig innan med tanke på min nacke...

Mys på filten.

Kategori: Allmänt

Kvällen spenderas på Liams filt, nu vill han lära sig att sitta riktigt stadigt. Idag har vi hoppat i hoppgungan och det går framåt, nu hoppar han lite själv i alla fall...
Innan det han jag göra prov i morse och sedan blev det en lunch på Stugan och senare en liten fika och sväng på stan med Emma, Sarah, Jannica, Tove och Hailey.
I morgon är det dax att träffa Klara och prata lite, det var länge sedan vi sågs nu...
Och fredag är det provdax igen, sista tack och lov och då ska fina Sarah hjälpa mig med Liam en liten stund. Tur att man har så fina vänner!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1404102/images/2012/pic_185077948.jpg" class="image">

Ibland måste man ha roligt.

Kategori: Allmänt

Idag fick Liam äta en majskrok för första gången, det var lite knepigt i början men väldigt gott.
Skitigt blev det och bi beslutade att äta grönsakspureerna utan haklapp, det var mycket kul och det var länge sedan han hade mat ända upp i ögonbrynen... Men ibland måste man få ha lite roligt så när han var klar så fick han behålla både sked och skål och det slutade med att vi var lika skitiga båda två. Avklädnad redan när vi gick från bordet och kläderna sköljdes under kranen. :)

Babysim.

Kategori: Allmänt

Babysimmet gick jätte bra och Liam trivdes fantastiskt i vattnet. Något jag varmt kan rekomendera.

Här sitter han på poolkanten innan det är dax, full av förväntan.


Liam och kompisen Svea tillsammans med sina pappor, nästa gång är det vi mammor som simmar..



Liam och Svea passade på och hälsa lite på varandra innan badet.



Först simmades det på mage.



Och sedan på rygg, det var roligt!!



Man kan suga på tårna även i vattnet, om pappa håller i...



Här kommer mamma och stör med kameran.

Lekdax!!

Kategori: Allmänt

Nu leks det igen, glada pigga mätta och hur mysiga som helst!!
För tillfället är det nyckelpigan och elefanten som gäller...

Så fort gick det.

Kategori: Allmänt

Jag han inte ens skriva klart innan älsklingen somnat.

En effektiv dag!

Kategori: Allmänt

Idag har vi fått mycket gjort. Liam har fått nya puréer, broccoli, morot, majs och sist men inte minst kyckling med potatis och palsternacka. Nu är det bara fruktpure'erna kvar.
Vi har även planerat lite inför Liams första babysim i morgon och även babycafet på tisdag.
Nu är dessutom resan till Sälen bokad så v 5 bär det av, precis som planerat.

Igår hade vi en mycket trevlig kväll med föräldtagruppen hemma hos Lisa Marcus och Svea. En promenad jätte god mat, massa bebisar och helt enkelt en jätte bra kväll. Det måste ske flera gånger.

Nu ska jag och Liam mysa ner oss i soffan framför tvn och bara ha det bra för det tycker jag att vi är värda.

Bloglovin

Kategori: Allmänt

Vem flyttar på min bebis??

Kategori: Allmänt

Numera hittar man aldrig Liam där man la honom innan... Aldrig på filten och inte heller med den leksaken man sträckte fram till honom. Favorit leksaken just nu är Fischer price hunden han fick av Sofie i julklapp. Så jag ägnar dagarna åt att lägga Liam på filten och han, att rulla där ifrån...

Nya stilen.

Kategori: Allmänt

Såhär tittar man på tv nu mera hemma hos oss. Ha ha han la sig så medans vi åt lite mat nu i kväll. Jätte gullig såg han ut.
Nu har vi dessutom bokat in babysim, varje måndag kl 5 i Borgholm. I morgon ska vi spendera dagen med att hitta badbyxor till Liam och ev en åkpåse som han kan ha i sin babyjogger vagn då det antagligen blir den som följer med till Sälen och min gamla inte har hål för bälte och bältet måste han ha i den vagnen så han inte trillar ur...

Glassdax!!

Kategori: Allmänt

Igår invigde vi glassmaskinen vi fick av min mamma och pappa i julklapp. Jordgubbsglass blev det och helt okej med tanke på att jag inte använde något recept.
Idag blir en lugn dag hemma bara tror jag vi är lite sega men jag hoppas att vi tar oss ut på en promenad i alla fall.
Lite träning kanske man skulle lyxa till det med...

Söndag.

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit hemma hela förmiddagen. Hoppat i hoppgungan och lekt på filten. Gröten går kanon och pure'erna med nu mera.

Eftermiddagen spenderade jag tillsammans med Emma och Sarah med flera, vi var på Ernesto och åt lite innan de skulle på bio.
Nu är det dax för sängen för i morgon är det öppna förskolan igen!!

Livet på en pinne!

Kategori: Allmänt

Som Liams pappa sa alldeles nyss. Liam i mammas knä framför tvn med bitringen i munnen.

Liam överraskade förut med att äta avokado som lite mellanmål och senare majs, broccoli och palsternackspue'er. Nu är det mesta mumsigt att äta.

En familjedag som avslutas framför gladiatorerna. Alla tillsammans i soffan, jag kan då inte be om mer...

Grattis Amanda!

Kategori: Allmänt

Igår tog vi bussen för att fira Amanda som har fyllt år. Det var riktigt trevligt och de bjöd på jätte god mat, det tyckte både jag och Liam som för första gången provade att äta avokado. Mumms!!!

Nybadad.

Kategori: Allmänt

Nu är Liam nybadad och fin i sin alfonsdress som han fick av sin mormor och morfar i julklapp.
Snart ska vi till Emma för att ha en mysig kväll tillsammans.

Min fina.

Kategori: Allmänt

Trött kille har nu lagt sig för natten, jag hoppas på en gladare kille i morgon.

Inte min dag..

Kategori: Allmänt

Idag har det inte varit min dag alls. Nu här hemma har jag en lite gnällspik och själv är jag i stort behov av en dusch och vila för nu har jag både ont i huvudet och nacken, det blir nog lite tabletter tror jag till och med innan jag går och lägger mig..
Min kära sambo jobbar, men han var snäll nog att städa hela lägenheten innan han for iväg. Jag håller på och tvätta och mycket roligare har vi det inte kan jag lova. Något som är lite mer positivt är att Liam börjar gilla potatis och morotspuré som jag gjorde till honom i går... Det går sakta men säkert och i morgon blir det avokado för första gången.
Men men i morgon är det lunch med föräldra gruppen och sedan ska jag och Liam hem till Amanda som har fyllt år. Och torsdag ska jag och Liam så klart hem till Emma och hjälpa henne skruva möbler och ta ett glas vin.
Så lite har vi ialla fall att se fram emot.

Nu ligger min lilla älskling och leker med sin ficher price hund, ahn tycker att det är roligt när den sjunger...

Här är han ca 1 dag gammal, bilden som låg ute på nätet på alla nyfödda i Kalmar..

Trött kille.

Kategori: Allmänt

Det är inte ofta min lilla älskling somnar så här...

Soffmys.

Kategori: Allmänt

Idag har vi spenderat mycket tid i soffan med att mysa, det görs allt för sällan inser jag nu... Liam har varit lite trött idag med men nu är han pigg igen och nu busar vi för fullt!
Morgondagen ska vi förgylla med en promenad till Sunkens jobb och kanske en snabbvisit på stan, vi längtar redan till öppna förskolan som börjar igen den 9 januari. Tror vi ska gå både måndag och tisdag då.

Gott nytt år!!

Kategori: Allmänt

Igår hade vi en jätte trevlig kväll tillsammans med Carro, Danne, Amanda och Rasmus. Middag och fyrverkerier och lite spel. Liam provade sina hörselkåpor och sov sig igenom båda fyrverkerierna. Trevligt hade vi och idag är vi nog alla lite småtrötta. Snart ska vi hämta bilen i regnet och annars blir det nog bara lite styr här hemma tror jag. Hoppas att ni hade det lika trevligt ni med!!