Sandra Purvins

Slitna själar...

Kategori: Allmänt

Vi har sjukstuga hemma. Både Liam och jag är super förkylda och mår jätte dåligt. Panodil, Alvedon och Ipren alla är de våra bästa vänner just nu...

Vi kan iaf utvärdera skördefesten med att man bara behöver åka till Ekerum, bästa och trevligaste marknaden, mysigaste miljön och jätte god mat.

Morgondagen kommer spenderad tillsammans med mamma och pappa med i alla fall en lunch och sedan ska vi försöka kurera oss så vi är redo för en ny vecka.

Jag valde förresten den vita telefonen nu ligger problemet med våra datorer och att kunna kopiera över allt som finns på telefonen... Det är kvällens projekt.

Vilken ska jag välja?

Kategori: Allmänt

Idag har vi fått hem våra nya telefoner, iPhone 5 så klart. Nu är ju bara problemet vilken färg man ska ha?? Vi beställde ju både en vit och en svart...
Men efter att ha klämt och känt på dem lite är jag nog övertygad om att det blir en vit för min del och en svart till Sunken, den vita passar nog mig bättre.

Vi har iaf kikat på skördefesten idag, jag trodde det skulle vara lite mer men i morgon åker vi igen då blir det Borgholms slott och Ekerum. Idag tog vi Borgholm och Köpingsvik.
Det är så härligt att spendera dagarna med mamma och pappa.

Så fort det vänder...

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en fantastiskt glad och sprallig kille här hemma, han gick och la sig som vanligt och två timmar senare vaknar han och är super dålig, hostar snorar och gråter.
Sunken fick åka till OKQ8 och köpa hostmedicin till Liam och efter det näsdroppar och Ipren så sover han nu äntligen igen i soffan. Det blir våran säng i natt för hela familjen och så hoppas vi att Liam kurerat sig ordentligt tills i morgon så vi inte behöver ställa in alla våra planer utan bara tänka om lite och ta det lite lugnare...
Det är väl detta som händer när man börjar dagis... Det är ju bara så typiskt att det händer när man har besök och planer.

Höstväder.

Kategori: Allmänt

Idag är det riktigt ruggigt ute, det har regnat i stort sett hela dagen och är ovanligt kallt med.
Men jag har haft en riktigt bra dag ändå. Liam har varit på dagis jag har hunnit träna, handla och plocka lite här hemma. Nu ska jag som vanligt starta en tvättmaskin och så håller jag på att koka köttgryta. Det kan ju vara bland det härligaste på hösten, alla rotfrukter, mustiga grytor, tända ljus och varma filtar.
Jag känner mig lite som en hemmafru...

Helgen kommer i alla fall spenderar mycket på Öland och skördefesten tillsammans med mina föräldrar.

Myskväll.

Kategori: Allmänt

Vi har det lite mysigt här hemma, ligger och slappar framför tvn och tar det lugnt bara. Liam sover och vi laddar lite för en ny dag med bland annat besök av mamma och pappa.
Vi kommer spendera hela helgen tillsammans och kika på skördefesten.

Lite medgång...

Kategori: Allmänt

Just nu känns allt lite ljusare, Liam är ioförsig fortfarande mer vild än tam och klättrar upp på bordet minst 30 gånger om dagen men vi har fått lite positiva besked och jag har en intervju i morgon till ett jobb.
Jag var på Ullared med Emma och mamma bland annat i söndags och nedan ser ni lite bilder på några saker jag köpte... Det blev ju så klart mest till Liam men det var ju också tanken med att åka...

Nu har jag och Emma precis varit på maxi och handlat och jag har precis fått in all mat i skåpen så nu är det dax att börja laga mat. Idag blir det korvgryta med en massa härliga rotfrukter.

Klockan två är det dax att hämta vilden igen och sedan ska vi ner på stan, fullt upp som vanligt och det är sjukt så mycket man hinner med medan Liam är på dagis.

När allt bara är fel.

Kategori: Allmänt

Idag är ingen bra dag, jag är skit deppig orkar inte göra något och vill bara försvinna under jorden. Detta har Liam insett och testat mitt tålamod en miljon gånger, han gör enbart saker han inte får idag. Det enda jag säger är NEJ NEJ NEJ. Jag tror inte jag hunnit med annat.
Dessutom är det verkligen dax att städa, jag håller på att tvätta och alla rena kläder och Liams kläder som han har i sin byrå hamnar hela tiden på golvet. Vad gör man när man när man tjatat hål i huvudet på sig själv????

Morgonmys.

Kategori: Allmänt

Idag tar vi oss en lugn morgon jag känner mig riktigt trött efter resan till Ullared i går. Liam sitter ni i soffan och dricker lite välling i sin nya pyjamas.
Ska visa er lite senare vad jag handlade igår.
Planen för idag är nog en gungtur lite lek ute, städa och om sömnen infaller sig rätt så ska vi nog till öppna förskolan med.

Den nya tröjan.

Kategori: Allmänt

Det är numera svårt att fota Liam med sina nya kläder så jag fick fota den innan jag tog på den.
Vi håller iaf på att fixa i ordning oss för till lunch ska vi vara på stan för att träffa Sarah och Malin. Det är full fart idag för i kväll är vi ju bortbjudna och Liam ska förhoppningsvis hinna duscha med.

Fredagsmys!

Kategori: Allmänt

Våran lilla älskling sover, han har sprungit runt här hela kvällen i sina nya tofflor. Vi har hunnit med att äta jätte god mat, tagit oss ett glas vin satt oss i soffan framför tvn med lite snask och nu sitter vi bara och slappar.
En helt underbart perfekt fredag!

På söndag åker jag och Emma till Ullared, där möter vi upp bland annat mamma och Sofie. Jag skulle inte handla något innan vi åker dit men jag sprang på en sådan tuff tröja idag som jag bara inte kunde motstå, visar en bild i morgon...
Vi har dessutom beställt nya telefoner idag, iPhone 5 såklart!! Fredag nästa vecka får vi dem och det blev en vit och en svart. Jag tror den vita blir min... Vi har inte riktigt bestämt oss än men vi ville iaf ha olika färg denna gång så vi lättare ser skillnad...

I morgon är det lunch på stan med trevliga tjejer och på kvällen mysigt sällskap och middag med Carro och Danne. Vilken helg, så här vill jag ha det varje vecka!!!

Kul i vasken.

Kategori: Allmänt

Igår när vi lagade mat ville Liam vara med och hjälpa till. Det slutade med att han satt jätte glad i vasken och lekte med bubblorna i diskvattnet. Han skvätte vatten över hela köket och det var så roligt att titta på honom när han styrde och ställde.

Nya vrålåket.

Kategori: Allmänt

Liam har kommit på att hans lastbil som han fick i födelsedagspressent av mormor och morfar är jätte rolig att åka omkring på jag fick mig ett gott skratt idag kan jag lova!

Dumma tänder.

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på vårdcentralen, doktorn sa att Liam har inflammation i tandköttet och har en massa kindtänder på väg upp. Det är därför våran lilla älskling varit så förtvivlad i helgen. Så nu masserar vi tandköttet med Ipren och Alvedon i ett par dagar och äter mjuk mat utan tomat och citrus och liknande. Jag hoppas att detta löser sig fort.
Så i morgon blir det en kort dag på dagis, jag får hämta honom innan lunchen så vi får krångla själva hemma i stället. Det känns ändå viktigt att han kommer dit en stund eftersom vi är precis i början med att gå dit.

Problem.

Kategori: Allmänt

Vi har haft en jobbig helg, Liam krånglar med maten och det känns som det är något tokigt. Vi har ringt Sjukvårdsupplysningen flera gånger i helgen men i morgon ska jag ringa vårdcentralen. När det är dax för mat och han ser sin välling blir han helt galen gråter, skriker och kastar sig. Vi får ingen kontakt med honom och han kan lätt hålla på i 20 minuter. Ibland händer detta mitt i måltiderna med, om vi tar i honom och försöker trösta honom blir det bara ännu värre... I kväll slutade det med att det blev yoghurt och äppelmos i stället för välling som han i vanliga fall älskar...
Jag får ont i magen bara jag tänker på det.

Min glada kille som älskar mat i vanliga fal...

Mat mat mat...

Kategori: Allmänt

Det är ju helt galet vad detta lilla monster äter hela tiden. Så fort han ätit klart är det dax att börja planera nästa mål. Ärtsoppan blev som jag trodde, en stor hitt.
Det roligaste som finns just nu är att klättra upp på köksstolarna, och jag springer efter honom och säger åt honom att sätta sig ner. Igår fick han ett rån när han satt där och då blev han så mallig, la nappen på bordet och satt stolt och åt sitt rån stilla på stolen.

Ärtsoppa.

Kategori: Allmänt

I onsdags gjorde vi ärtsoppa, Liam satt med oss när vi åt och fick självklart smaka och först var det lite konstigt men efter en stunds eftertanke var det jätte gott och han ville bara ha mer och mer...
Jag tror jag ska överraska honom till lunch idag med en egen portion.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1404102/images/2012/pic_5052f331e087c35af47a2787.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1404102/images/2012/pic_5052f331e087c35af47a2787.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1404102/images/2012/pic_5053007ae087c32b29d6a7f5.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1404102/images/2012/pic_50530081ddf2b379f0000034.jpg" class="image">

Pyssel.

Kategori: Allmänt

Liam kan om han vill, i tisdags ställde jag hans stolar igen, de ligger ner på golvet i vanliga fall. Men när de stod upp kröp han upp och satte sig på dem och pysslade en stund. Det såg så mysigt ut. Men som jag trodde så tog det inte lång stund innan han klättrade upp på stolen vägde lite på den och sedan vidare upp på bordet för att stå upp och titta ut genom fönstret. Jag tog beslutet att lägga ner stolarna igen och vänta på bättre tider, det räcker med att hålla koll på köksstolarna.

Kallt.

Kategori: Allmänt

I morse när vi gick till dagis var det 8 grader ute. Liam som skulle sitta still i vagnen fick sin lite tunnare åkpåse och det såg så mysigt ut när han satt där. Något lite tråkigare är att när jag lämnar Liam på dagis så blir han bara mer och mer ledsen, nästan hysterisk. Han gråter och skriker så han tappar andan... Nu vill han inte ens gå in i tamburen utan börjar kasta sig redan där. Det är så jobbigt. Dessutom sover han jätte dåligt på nätterna, han vaknar flera gånger på kvällen så ibland får vi ta upp honom och söva om honom och så vaknar han tidigt på natten och vill in i våran säng. I morse vaknade han vid 6 helt hysterisk, jag tror han drömde en mardröm och inte vaknade riktigt för han kastade sig runt i vår säng och skrek och grät, efter ca 20 minuter lugnade han sig och somnade om när jag höll om honom. Jag vet inte vad jag ska göra, nu ska han ju inte till dagis förrän tisdag det blir ju ett sådant himla glapp...
Vårt modem är trasigt dessutom så internet har jag inte heller förutom på telefonen. Vi får ett nytt på fredag men det är ju lite jobbigt att söka jobb nu utan i två dagar...
Idag blir i alla fall en lugn dag, jag har faktiskt börjat uppskatta promenaderna till dagis iaf, det känns bra att börja dagen med en promenad på 40minuter om man sedan bortser ifrån lämningen, nu har jag precis ätit frukost och när jag hämtar Liam igen så ska vi gå förbi affären på vägen hem. Nya nappar måste köpas vi har bara 3 här hemma helt plötsligt från att ha haft 10 förra veckan, vart tar de vägen?

Dagishämtning.

Kategori: Allmänt

Nu ska jag snart gå för att hämta min lilla älskling på dagis. När vi kommit hem så kommer jag att ha avslutat min lilla promenad idag på ca milen så det känns ju bra. Jag har dessutom hunnit med att storstäda hela lägenheten och tvättat min cykel och fixat lite i förrådet. Dessvärre är det ändå inte en jätte bra dag då jag fått tråkiga besked och jag känner att det antagligen kommer fler. Motgångarna kommer en efter en och jag känner att jag inte orkar med det... Men men det är bara att ta tag i det antar jag och försöka vända på detta nu...
Liam blev dessutom jätte ledsen när jag skulle gå idag och när jag sa hej då till honom i morse så kom han och kramade mig vände sig om och vinkade hej då till fröken, lilla gubben då var det svårt att gå även fast jag vet att han har jätte roligt där och kommer över jätte fort att jag går...

Härliga måndag!

Kategori: Allmänt

Idag har det varit full fart ända sedan klockan 8 i morse. Vi gjorde oss i ordning och åkte för att posta brev och lämna bilen. När vi lämnat bilen blev det en promenad på ca en timme och resten av biten tog vi bussen hem. Väl hemma var det lunchtid och sedan en kort vila innan vi tog vagnen och gick till öppna förskolan för lite sång och lek med alla kompisar. Promenad hem, mat, lek och en dusch och nu sitter vi här och myser i soffan och väntar på att Liam ska somna. I morgon är det dax för dagis!!

Först kvällen...

Kategori: Allmänt

Äntligen kan vi tända ljus igen, nu har vi bara 25 grader inne så nu vågar jag mig på det. Jag gillar hösten och det känns bra att den börjar komma smygande jag ska börja plocka fram mina stickade tröjor och fina filtar att lägga i soffan nu återstår bara problemet med den mycket nyfikna klåfingriga lilla sonen son man ska försöka lära att låta bli mina ljus...
Han provade lite mössor i kväll när jag gjort i ordning hans låda, jag fick mig ett gott skratt!!! Lilla sötnosen.

En helt vanlig lördag.

Kategori: Allmänt

Vad skönt det är ibland att inte ha något planerat. Idag har jag och Liam haft en sådan dag.
Vi hade en lugn morgon, vi var uppe innan 8 men låg lite på soffan och hade det bra. Vi tig det faktiskt lugnt ända fram till lunch och när Liam tog och vilade lite så passade jag på att dusch och fixa så vi kunde åka till Ikea så fort Liam vaknade igen. På Ikea köpte vi en låda att ha mössor och vantar i, det blev inte riktigt som jag tänkt mig men det får duga tills jag hittar något bättre...
Sedan blev det maxi och som vanligt underskattade jag hur mycket vi skulle handla och det blev riktigt svårt att ta sig till bilen... Men men det löste sig och vi fick ta hjälp av vagnen för att ta oss från bilen men nu är vi hemma igen och Liam provar Liberos nya blöja, någon limited edition design. Jag tycker de är riktigt snygga!!

Till kvällen blir det soppa av något slag, antingen tryffeldoftande blomkålssoppa eller skogssvampssoppa. Vi får se vad jag känner för senare. Innan det blir det att bada skitgrisen som kladdade med maten i håret...

Mat.

Kategori: Allmänt

Idag blev det korv med bröd till lunch, både gott och smidigt och Liam gillar det. Det var en glad kille som nästan åt upp hela sin korv innan det var dax att vila lite.
Vi han med en sväng på stan idag med och åt lunch tillsammans med Emma Sarah och Erica. Och det är ju alltid trevligt. Nu planerar och förbereder vi en kväll i soffan, hela familjen!!!

Morgontrötta.

Kategori: Allmänt

I morse fick Liam för sig att han skulle gå upp klockan 6. Då satte han igång tvn och började sparka på oss. Detta innebär inte bara att jag är jätte trött utan Liam med. Dessutom hade jag gjort i ordning en tvättmaskin i går kväll som jag skulle starta nu på morgonen, i den var det någon som lagt in flaskan med badolja... Panik och försöka få stopp på maskinen. Jag trodde inte vi skulle komma iväg till dagis idag med tanke på hur dagen startade men nu är vi här.
Jag ville ta ett kort på Liam innan vi åkte men då blev han tokig han slängde sig på golvet och rullade runt så kortet blev inte så bra...
Kaos är bara förnamnet när jag tänker på i morse...

Linslusen.

Kategori: Allmänt

Liam flinar numera alltid upp sig när jag ska fota honom. Han kastar bak huvudet öppnar munnen och flinar så mycket han kan... Han är så gullig min lilla älskling. Idag har det varit dagis som vanligt och en mycket trött kille när vi varit klara därifrån.
Vi tog oss en lite fika tillsammans med Jannica Martin och Hailey idag med men annars har vi inte hunnit med så mycket mer...
Inför helgen har vi inga planer så det blir nig att vi stannar hemma och tar det lugnt... Det är skönt med sådana helger med ibland.

Busungen.

Kategori: Allmänt

Idag har det varit full fart som vanligt, ända skillnaden är att vi har hållit oss hemma ända sedan vi kom hem från dagis. Liam är snorig och jag lite hängig men vi hoppas att det är bättre i morgon.
Hemma har vi alla fall lekt som vanligt med allt och bland det roligaste just nu är att öppna ytterdörren och försöka smita... Vi har låst hemma hos oss nu mera!!

I morgon är det möte med arbetsförmedlingen och sedan en hel dag tillsammans med min familj, jag längtar!!!

Lunch.

Kategori: Allmänt

Idag på lunchen slutade det med att Liam åt från min tallrik, han skulle få stekt fisk med kall så och jag skulle äta carbonara. Trodde jag ja, det blev att vi delade på min carbonara och fisken fick vi lägga åt sidan... Men det var gott och lite mysigt att dela på maten i alla fall...

Pyssel.

Kategori: Allmänt

Detta är vad jag pysslar med medan Liam är på dagis. Hans pärm där det ska finnas en presentation av barnet och familjen.

Innan dagis.

Kategori: Allmänt