Sandra Purvins

Det går åt rätt håll!

Kategori: Allmänt

Vissa stunder har Liam idag varit feberfri, han har lekt och ätit och vart nästan som vanligt. Vi tog oss en ordentlig sovmorgon till halv 10 och efter det så har vi lämnat papper på Lernia, handlat på maxi, varit på biltema och fixat julklappar på stan. När vi skulle fika med Emma gjorde sig febern påmind igen och vi fick gå och köpa Alvedon innan vi satte oss och fika. Liam har konstigt nog inte sovit middag idag, och nu när vi sitter här med vällingen så värkar han ändå inte supertrött...

När Liam somnat är det dax för mig att sätta igång, jag ska baka lussebullar för första gången... Lite spännande så jag hoppas Liam sover ordentligt så jag får baka ifred... Jag har även hunnit skålla mandel och bakat en kladdkaka så nu ska nog mina vänner som kommer på söndag bli nöjda och glada. Det ska bli så kul och både jag och Liam ser fram emot det, det är ju nämligen föräldragruppen som kommer!!

40 Grader.

Kategori: Allmänt

I går kväll fick Liam feber. I morse när vi vaknade var febern uppe på 40 grader. Våran lilla solstråle ligger nu mest i min famn och sover. Vi kikar på klockan och hoppas att det snart är dax för mer Alvedon eller Ipren, vi kör på flytande nu och Liam tar sin medicin med glädje nästan. Jag tror han förstår att han mår lite bättre då...
Jag tänkte vi skulle ta oss till Lernia idag men vi får se om vi orkar det, jag har inte hunnit titta hur kallt det är ute än och om Liam mår såhär så vill jag inte styra med honom så mycket.

Och så var tisdagen över...

Kategori: Allmänt

Dagarna går så fort, nu är tisdagen snart slut och det blev ju inte riktigt som planerat... Praktiken gick bra och det var lika kul och intressant som i går men eftermiddagen blev lite annorlunda... Jag skulle ju lämna blod men fick ont i halsen i går kväll och har känt av det hela dagen... Nu i eftermiddag har jag faktiskt mått riktigt dåligt och har mest legat på soffan, Liam var supertrött efter två långa dagar på dagis så det blev mycket slit och hitta på saker som man inte får... Han la sig lite tidigare i kväll så hoppas vi att han sover lika fantastiskt i natt som han gjorde i går (ända tills tio i 7 i morse i sin säng).
Nej nu är det nog dax att göra sig redo för sängen tror jag.

Alltid är det något.

Kategori: Allmänt

Idag har varit en kanonbra dag!! Jag började min praktik och jag tror att jag kommer trivas jätte bra!! De var trevliga och positiva och visade mig allt.
Liam hade det kanon på dagis och var jätte glad att få äta mellanmål där och Sunken har börjat sitt nya jobb.

I morgon ska jag lämna blod, lite nervös över det eftersom jag mådde så dåligt efter förra gången... Men nu i kväll har jag fått ont i halsen så nu måste jag ringa dem i morgon för o se om jag får komma eller måste boka om tiden, så typiskt!!

Annars är det bra, ska pussla lite med julklappar nu i veckan är tanken och städa ordentligt för på söndag kommer föräldragruppen hit och då vill jag ha det fint. Jag vill ju så klart även hinna få upp alla adventsstjärnor och om jag hinner vill jag även baka lite. Det ska bli så kul att träffa alla igen!!

Bilderna är från i lördags när vi var på julbord, Liam satt och drack sin välling och tittade på showen jätte nöjd och skötte sig över förväntan. Vi åkte hem klockan nio och Liam somnade i bilen innan vi han lämna parkeringen... Dessutom upptäckte vi att geléhallon är fantastiskt gott, så gott att man börjar gråta när de tar slut och mamman inte är snabb nog att hämta nya innan munnen är tom... :)

Trött.

Kategori: Allmänt

Liam sover och vi sitter här i soffan och har precis ätit. Jag känner mig jätte trött men har en hel del saker kvar att göra. Det ska packas inför i morgon, både till Liam och till mig. Liam ska åka till dagis med sin pappa för första gången i morgon, det ska bli spännande. Och jag börjar ju min praktik så jag är lite nervös...
Nej nu väntar disken så nu måste jag sätta fart igen.

En förmiddag i sanden.

Kategori: Allmänt

Nu innan lunch tog vi oss ut för att åka trehjuling, gunga och gräva i sanden. Lika kul som vanligt var det men att plocka bort baljan från trehjulingen så som min tanke var, att Liam skulle kunna sparka sig fram själv det var lite och ta i. Nu sitter vi i soffan och ska vila lite middag innan det bär av för cykel letande.

Vilken fredag.

Kategori: Allmänt

Idag var Liam hemma från dagis eftersom jag inte haft någon kurs. Vi gick upp när Sunken gick till jobbet, Liam full av energi och jag som gick och la mig med huvudvärk och inte kunde sova gick upp med, ja huvudvärk.. Efter panodil och en stund på soffan var det fart på mig med och vi fikade lite, kaffe till mig och klementin till Liam. Det blev en favorit på en gång. Vi lekte lite och sedan blev det lunch och vila här hemma. Jag tvättade och städade och Liam tog igen sig lite. När Liam vaknade åkte vi till maxi för att handla, när vi skulle börja med att panta några flaskor så hittade vi Liams leksaker som varit borta ett tag :). Inne på Ica tvingade Liam till sig en banan och vi snurrade runt där inne medan vi försökte hitta det vi skrivit på vår lista... Till sist blev det att åka och köpa kardans och fixa en julklapp på stan.
Hemma i kväll var det bad och det är ju lika roligt varje gång bara pappa sitter brevid.
I morgon är dagen ganska oplanerad men ev blir det julbord till kvällen...

Kossan.

Kategori: Allmänt

Nu för tiden så är Liams diingliskossa en stor favorit. Har puttar sig fram i hela lägenheten med denna ko. Nu får man dessutom spela melodin utan att han börjar gråta. Den fick han ju förra julen av sin mormor och morfar så det är ju kul att den kommer till nytta.

Här hemma börjar det lugna ner sig nu, Liam ligger i min famn och jag hoppas att han somnar snart. Maten är nästan klar och jag känner mig jätte trött, inte så konstigt kanske med tanke på hur jag har städat och fart idag...

Onsdag.

Kategori: Allmänt

Idag gick vi upp tillsammans med Sunken, full fart från början precis som vanligt. Välling i soffan framför Nyhetsmorgon med nappen i handen. Jag kände att jag behövde storstäda lite så innan vi åkte till dagis plockade vi ner gardinerna i vardagsrummet och la dem i tvättmaskinen. Nu 4 maskiner senare med nytvättade fönster, dörrmattor och en ordentligt städad lägenhet sitter jag här i soffan med en kaffe i handen.
Nu snart ska jag åka till min praktik som börjar på måndag för att hälsa på.
En helt klart bra början på dagen, till middag blir det kålpudding så vi måste till affären en sväng idag med...

Energiknippet.

Kategori: Allmänt

Liam är mer vild än tam här hemma om kvällarna. Klättrar på allt och ska helst balansera på det med.
Idag han vi med en sväng på stan och jag har varit på gymmet med. Så skönt när man väl tar sig dit så jag hoppas att det hinns med två gånger till denna vecka.

En stund på soffan.

Kategori: Allmänt

Idag blev det en kort vila för Liam 45 minuter skrapade han ihop innan det var dax att åka igen. Lilla vännen var faktisk inte hysteriskt trött i kväll ändå. Men halv åtta som vanligt var det dax för välling. Nybadad och fräsch ligger han nu i sin säng och sover gott.
Vi kikar lite på tv och har precis ätit vår paj. Nu ska jag hjälpa mamma med en sak och efter det ska jag inte göra allt för mycket mer i kväll...

I morgon är det dax igen...

Kategori: Allmänt

Då är det dagis igen! I veckan som var lekte de Liams sommarlekar och då plaskade de såklart i vatten. Detta är två av bilderna från vårt veckobrev och ni ser ju hur roligt han hade, mitt lilla blötdjur!

Idag var vi en snabbis på Lernia och på eftermiddagen på öppna förskolan. Det var nästan bara små barn där så Liam hade inte jätte roligt men vi spenderade iaf lite mer än en timme där.
Nu hemma har vi lekt och börjat lite med middagen, idag blir det kyckling och currypaj.

Full fart!!

Kategori: Allmänt

Vi kom iväg och Liam fick sova en timme innan han vaknade.
Leos var fantastiskt och Liam skrek av glädje när han såg sig omkring.
Vi provade på nästan allt men som vanligt var det rutchkanan som var det roligaste. Även trehjulingen vi hittade var rolig.
Nu är vi i alla fall hemma igen och leker med sakerna här hemma. Det blir en lugn och stillsam söndagskväll.

Leos Lekland.

Kategori: Allmänt

Idag ska vi försöka hinna till Leos Lekland efter att Liam sovit middag. Dessvärre är att vår lilla herre inte alls är trött utan skulle nog helst låta bli att sova. Hoppas att det löser sig snart så vi får en rolig eftermiddag...

Fika!!

Kategori: Allmänt

Nu i eftermiddag var vi på maxi och handlade. För första gången i år hittade vi lussekatter så det köpte vi. När vi kom hem blev det fika och premiär för Liam och lussekatten. Och som vi trodde blev det en stor hitt!!
Tror nog att jag ska ta och baka egna i år! Det enda tråkiga är ju att vi aldrig har plats i frysen så vi måste ju äta upp allt på en gång, jag får väl baka lite då...

Gymmet.

Kategori: Allmänt

Så då var man klar med gymmet för idag, har nu lyckats att gå dit två gånger denna vecka och hoppas på att hinna dit en gång till.
Det är ju så fantastiskt skönt när man är klar där...
Nu sitter jag på kursen igen och idag är det avslutning så det känns lite bra, bara två korta träffar innan jag går på praktik och den hoppas jag att den blir jätte bra och kanske får chans att komma in och jobba lite när någon är sjuk eller liknande...

Nya skorna.

Kategori: Allmänt

Full fart idag med. Fast idag var huvet inte riktigt med mig, jag höll på att köra både Liam och Sunken till dagis i morse. Känns som om jag har lite mycket att tänka på just nu. En pratstund på kursen innan vi åkte till folkhögskolan i Smedby för att kika lite. Sedan han jag hem innan det var dax att hämta Liam på dagis. Vi åkte ner på stan och fikade med Jannica, Hailey och Angelica och träffade Emma på samma gång.
Väl hemma har det varit som vanligt, matlagande idag blev det kornstrogasnoff och nu sitter jag här med Liam i famnen och myser. Jag har det allt för bra.

Bada bada bada.

Kategori: Allmänt

Baljan är en stor favorit här hemma och idag var inget undantag, men det är konstigt nog mycket roligare att bada med pappa. Så Liam och pappa sköter badandet.
Vi har ju såklart hunnit med mer här hemma idag, vi fick ju lämna tillbaka Liams vinterkängor igår för de hade gått sönder efter att han använt dem typ 4 gånger... Idag köpte vi iaf nya, det blev ett par från Din Sko och de känns jätte fina och hållbara. Jag tänkte fota dem i morgon så ni får se.
Vi tog även en liten fika med Emma idag och Liam lekte glatt i lekhörnan inne på Fiesta.
I morgon står det kurs och dagis på schemat och om jag slutar tidigt ska jag åka och träna innan jag hämtar Liam igen, på eftermiddagen ska vi ev träffa Jannica och Hailey för att leka lite men vi får se vad tiden räcker till i morgon.

Nu är det dax för sängen så att vi orkar upp i morgon igen.

Stress stress stress.

Kategori: Allmänt

Nu är första gången jag sitter för idag, i morse körde jag Liam till dagis och Sunken till jobbet och sedan for jag hem och städade hela lägenheten, jag var på arbetsförmedlingen vid 10 och klar på gymmet klockan 1. Jag handlade mat innan jag hämtade Liam klockan 2, ner på stan och mellanmål för Liam och ner till Intersport för att reklamera Liams vinterkängor som redan gått sönder. Sedan fick vi fort skjuts hem, väl hemma har vi lagat mat jag och Liam och Liam har ätit igen, nu har vi bäddat rent sängen och har bara ren tvätt kvar att vika, plus tvätten som är i maskinen nu.
Jag är helt slut kan jag säga.
Jag kommer helt klart sova gott i natt!

Farsdag.

Kategori: Allmänt

I morse väckte Liam sin pappa med paket på sägen. En mysig morgon i lugnt tempo och lunchen tog vi på mc donalds efter Liams och Sunkens önskan. Liam fick happy meal med chickennuggets, pomme, mjölk och äpple. En riktig hitt var det och leksaken var en bok så det var kul det med. Däremot fick vi ta bort planeringen på nuggetsen för den var inte god. Innan vi gick därifrån så lekte vi lite i lekhörnan de hade och det var jätte roligt att snurra på alla klossar.
Det blev sedan en sväng till hansa och Sunken köpte sig en jacka, jätte fin var den!!
Nu har jag och Liam kommit utefter att vi tog trehjulingen till gungan och sandlådan. Nu ska vi göra kväll här hemma och förbereda oss inför en ny vecka.

Världens bästa mamma och pappa.

Kategori: Allmänt

Idag har mamma varit här och myst med oss. Så underbart det är, och tråkigt att vi inte ses oftare. Liam fick en liten krokodil man ska ha i badet och en jätte fin röd tröja. Jag fick en mascara och en tshirt bl.a.
Vi har iaf varit här hemma och myst och lekt och så var vi en sväng på stan, åt lunch och shoppade. Tänk om vi kunde ses nästan varje dag... Men i december åker jag hem iaf och då stannar jag mellan den 13-16 december.

Kvällen blir lugn här hemma, Liam ska bada och vi ska laga oss lite mat men annars blir det inget mer. Sunken och Liam är iväg och handlar nu så jag har en liten stund för mig själv.

Fredag!!

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag, och efter en kort dag på kursen så han jag med både gymmet, handla och hämta paket. Nu är jag och Liam hemma och vi har precis ätit mellanmål och startat en tvättmaskin.
Nu är det dax för lek och Liam har plockat fram bollarna och piratväskan.
Det blir en lugn hemmakväll så vi hinner plocka iordning lite innan mamma kommer i morgon. Det ska bli så roligt!!!

Äntligen!!!

Kategori: Allmänt

Idag kom bilderna från dagis fotografering!! Vad lycklig jag blev och de sitter redan uppe på väggen i Liams rum. Han blev dessutom jätte lycklig när han såg gruppbilden, så himla gulligt när han började peka på sina kompisar.

Vi har en frisk och glad kille här hemma igen och det är så skönt, vi har lekt och just nu är bollar i alla dess former och storlekar det bästa som finns.

I morgon laddar vi för dagis igen och förhoppningsvis kurs och träning innan det blir lite lek i lekparken tror jag, vi får hålla tummarna för vädret bara.
Sedan blir det en lugn fredag i soffan med hela familjen, ja precis som jag vill ha det!!

Välling.

Kategori: Allmänt

Just nu äts det välling här hemma, Liam myser mellan oss i soffan med vällingflaskan och nappen i högsta hugg. Liam har haft en dag på dagis och sedan har vi lekt med Amanda här hemma, medan jag har spenderat min förmiddag på Lernia.

Nu ser vi fram emot lördag när mamma/mormor kommer ner på besök. Det blir en dag med att gå på stan, äta och mysa tillsammans. Ska dessutom köpa det sista till min pappas födelsedags present och Liam pratar om en farsdagspresent till sin pappa. Vi får se vad som händer...

Vilken dag!!

Kategori: Allmänt

Idag har vi jätte fint väder, solen lyser och vi har 8 grader ute nu tror jag... Sitter på kursen nu och undrar vad jag ska hitta på med i eftermiddag.

Jag önskar mig...

Kategori: Allmänt

I kväll fick Liam tag i br's leksakskatalog. Han bläddrade och bläddrade och det såg så roligt ut. Tänk om något år när han verkligen kommer börja önska sig saker på riktigt... Det var fina bilder med mycket färg iaf och det var en nöjd kille vid köksbordet...

Kuddhörnan.

Kategori: Allmänt

Idag när vi kom hem från dagis och hade ätit mellanmål satte jag på en film till Liam, Pippi Långstrump. Genast började han riva ner kuddarna från soffan ner på golvet. Mellan varven la han sig ner och mös, jag började hjälpa honom och efter en stund hade vi gjort oss en mycket mysig kuddhörna. Nu ligger vi här båda två och tittar på Pippi. Ja Liam ligger ju inte still hela tiden men i emellanåt kommer han till mig och gosar iaf... En perfekt avslutning på en dålig dag.

En liten vilostund.

Kategori: Allmänt

Idag har vi tagit sovmorgon, Luam väckte oss 8.30 och det var hur skönt som helst. Sedan gjorde vi oss i ordning och åkte till Skälby en stund innan det var dax att åka hem och äta lunch. Nu har vi vilat middag och ätit äggröra till mellanmål. Vi kom fram till att min äggröra var godare än Liams och även att min gaffel var bättre att äta med. Nu är det full fart här hemma igen och snart är det dax att städa igen...

Så mycket bättre...

Kategori: Allmänt

Efter en fantastisk dag med en förmiddag med Liam på topp, en sväng på stan med gulliga Amanda och lite shopping så kom det en liten dipp. Jag blev jätte trött och Liam med, han ville gå ut i ösregnet men jag höll inte med och det resulterade i gråt och skrik, en lite jobbig kväll med supertrött kille som inte ville att jag la ner honom i hans säng. Tillslut somnade mitt lilla monster, jag fick äta och humöret började vända. Så mycket bättre blev det på tvn och det var ju så fantastiskt bra!!! Nu har jag hunnit duscha och myser med Jojo i soffan. Tror jag ska måla mina naglar lite, det brukar liva upp stämningen ännu lite mer.
Skulle ju ev gått och hälsat på lite vänner i kväll på en maskeradfest men med tanke på vädret, mitt och Liams humör och att han slog i munnen igår så kände jag att det var bäst att stanna hemma. Hoppas att det har det trevligt iaf. Tänk att man fått så fina vänner fast man inte bott här så länge...

Mamma Liam kväll!

Kategori: Allmänt

Ikväll är det bara jag och Liam hemma, vi har bestämt oss för att mysa ända fram tills Liam ska sova och sedan är det egentid för min del!!
Jag ska laga god mat, duscha, måla mina naglar och lägga en ansiktsmask och bara ha det bra.
Jag känner att jag behöver vara lite för mig själv och ladda batterierna inför nästa vecka. Jag sover ju så dåligt nu för tiden så jag behöver slappa lite. Men om jag mår bra i morgon så blir det gymmet, mer egentid!!!

En fläskläpp...

Kategori: Allmänt

Idag när jag hämtade Liam på dagis berättade fröknarna att Liam trillat, han stod still med en trehjuling och helt plötsligt bara ramlade han. En riktig fläskläpp har han fått med skrapsår och det hade kommit lite blod berättade de. De trodde inte att han slagit i tänderna utan bara läppen egentligen.
Jag hoppas inte att det är någon fara, och jag tror inte det heller för han äter och har sovit ordentligt efter och jag får ta på munnen och i med. Men man blir ju lite orolig. Och så typiskt att det ska hända en fredag liksom, varför inte en veckodag när det inte kommer helg sen? Alltid samma visa...