Sandra Purvins

Min gosegris!

Kategori: Hemma

Vi har legat på soffan hela eftermiddagen. Är inte det för härligt, Liam har varit en trött kille idag så jag undrar om det är något lurt på gång. Jag hoppas inte det eftersom vi ska iväg i helgen... För tillfället gör Jojo oss sällskap i alla fall det gillar vi.

En av de bättre dagarna på länge!

Kategori: Hemma

I morse begav vi oss mot borgholm för sim, vi hade ju annat för oss i går eftermiddag. Det var lika roligt som de andra gångerna men tiden var inte den optimala för oss. Men med en trött kille tog vi oss tillbaka till Kalmar och shoppade lite bland annat skinnjackan till Liam. Sedan blev det en snabb fika innan vi åkte till maxi och sedan hem och fixade innan flickorna kom.
Vi hade det jätte mysigt och satt och pratade jätte länge och lite shopping kommer det nog bli där med nästa gång vi ses.
Lite tråkigt blev det, jag blev lite ledsen på grund av lite missförstånd men jag hoppas att jag kan rätta till det i morgon.

Nu blir det sängen med hela min älskade familj.

Min tvåtanding!!

Kategori: Hemma

Min älskling har nu mera två tänder! Jag försökte fota men fick nog bara med den ena...
Den andra bilden är i alla fall från i går nät vi hade mys och vällingstund i soffan.
Nu ska vi bege oss mot öppna förskolan för en heldag!

Liam 7 Månader.

Kategori: Allmänt

Min lilla prins blir hela 7 månader idag! Han är så stor o duktig min älskling.

Sätter sig upp. Helt själv och det har hänt flera gånger nu. Första gången blev jag jätte förvånad första gången han helt plötsligt sagt.
Ålar. Runt i hela lägenheten och vi har fått flytta på kattmat och liknande. Han är numera mede överallt vart man än är och kommer när man ropar.
Indianrop. Om man sätter handen för munnen på honom så börjar han låta och vill att man rör handen till och från munnen så att det låter som ett indianrop.
Gosar. När han är trött så gosar han in sig hos närmsta bästa och bara myser, blundrar och har det almänt bara jätte bra.
Killig. Liam är jätte killig på magen och runt om på benen. Det är så roligt at killa honom då han skrattar så han kiknar.



Bordet...

Kategori: Hemma

Dukat och klart, lite enkelt sådär... Jag kan dessutom meddela att ensam hemma med en helvild Liam var jag klar för kvällen en hel timme innan gästerna kommer, det trodde jag aldrig och nu ligger Liam på min arm och vilar sig lite innan de kommer. Vem säger att en småbarnsförälder alltid är sen??

En aktiv dag...

Kategori: Hemma

Vi började tidigt i morse, det var dusch, gröt och alla de vanliga bestyren fram till elva och sedan bar det av till maxi för att handla. När vi kom hem var det dax för Sunken att åka och jobba och för oss att packa upp varor. Vi har haft superfint väder så när jag insåg att vi glömt några saker så tog jag och Liam vagnen till Berga centrum. Då insåg vi att det nästan blåste storm, men vi kom både dit och hem och alla saker fick vi med oss... Liam hade sin extra vagn då den andra står i bilen som Sunken har till jobbet men med en filt var det helt perfekt och han satt nöjt och kikade framåt innan han somnade skönt..

Nu har vi börjat förbereda inför middagen i kväll då Carro, Amanda och Erika kommer. Liam längtar så tills han får visa alla sina skills... Nu hoppas jag att han går med på att vila sig lite...

Idag firar vi!

Kategori: Allmänt

Liams pappa fyller år idag så bi firade med en lunch på stan. Nu är han på jobbet och vi hemma igen och väntar på att han ska sluta...
I kväll blir det bad för Liam men annars ska vi bara ta det lugnt. Kläderna Liam har på bilden är nya för dagen... Visst är han tuff i dem!

Mitt allt!

Kategori: Allmänt

Det finns inget finare i min värld än denna lilla varelse... Han är så underbar och fin och nu sitter han här och bara myser.

Vi har haft en lite jobbig dag men det känns som bortblåst nu när vi har det så bra. Tänk att alla motgångar kan försvinna bara man får en liten sådan här härlig stund...

Min lilla mys...

Kategori: Allmänt

Ikväll tog han plats i puffen en stund. Han börjar bli tröttare och tröttare om kvällarna, inte mig emot men vi hade lite svårt med vällingen i kväll. Ja just vällingen har ju aldrig gått helt lätt men idag slutade det med att han satt upp i mitt knä och hittade på tv samtidigt som han drack den... Jag kan inte riktigt förstå, välling är ju jätte gott. Eller jag tyckte ju i alla fall det när jag var liten... Bara lukten nu får mig att tänka tillbaka när jag låg där i sängen på morgonen och kvällen och myste, nybadad med flätat hår...

Morgondagens planer är inte riktigt klara förutom att vi får besök frammåt kvällen...
I kväll däremot har vi smidig planer, eller snarare överraskningar... Åhh, det är så roligt! Ni får veta lite mer om en vecka.

Dagens outfit..

Kategori: Allmänt

Triss i stjärnor.. Liam tog på sig sin nya body, i stl 86 och jeansen han fått av gammelfaster Louise och en matchande skarf från kusinen Oliver... Idag var det öppna förskolan och det var full fart... Liam jagade alla bebisar och ålade runt till tusen. Nu är vi nog snart inte välkomna på tisdagar längre...

Idag var det måndag igen!

Kategori: Allmänt

Och som vanligt har vi varit och simmat och lekt i vattnet idag var Sunken med så jag fick titta på... Det är skönt det med och så får man ju mera tid till att byta om och mysa innan och efter vattnet. Innan idag han vi inte med så mycket utan var mest hemma och sen han vi ner en sväng på stan innan det bar av till borgholm.

I morgon är det som vanligt babycafé på öppna förskolan, snart måste vi byta dag till måndagar då Liam ålar runt så mycket bland de mindre barnen som inte kan röra sig. Förra veckan var han en liten napptjuv.. Så snart ska han få smaka på sin egen medicin då barnen på måndagar kan gå vissa av dem...

Nu kommer i alla fall lite bilder från den senaste tiden som jag fotat med kameran...









Vissa saker förändras inte...

Kategori: Allmänt

Redan när spjälsängen var ihopsatt för första gången tyckte Jojo att det var hennes, hon insåg dessutom när Liam väl kom att hon var tvungen att dela... Liam växer och växer och nu börjar Jojo bli irriterad över att Liam tar sådan plats... Men jag tror att de kommer bli kompisar för livet...

Det slutade med gråt...

Kategori: Allmänt

Idag ville jag ta en bild på våran lilla tand. Och det slutade som sagt va med gråt men på den bilden jag fick kan man i alla fall ana tanden lite...

Tand.

Kategori: Allmänt

Såhär ser det ut när jag försöker fota Liams tand, man försöker och försöker men lyckas aldrig... Det slutar med att Liam skriker och börjar åla sig iväg... Idag ålade han sig till sin hund och började leka...

Till sommaren...

Kategori: Allmänt

Idag gjorde jag något jag sagt till mig själv att jag inte ska göra nu... Jag shoppade, till Liam så lite okej är det. Det är ju så roligt nu när vår kläderna börjar trilla in... Dessa jeansen kommer i alla fall passa jätte fint både i vår och sommar de är tunna och mjuka och jätte fina tycker jag! Tänk er med en body med en härlig somrig färg, kanske gult?

Dax att möblera om...

Kategori: Allmänt

Just nu är Liam helt galen, han tar sig precis överallt och allt ska stoppas i munnen.
Idag var första gången han tog sig ända fram till Jojos mat så nu har den flyttat ut i hallen upp på en byrå och i säkerhet känner nog Jojo. Men det är inte bara Jojos mat som är i fara utan dörrmattor och allt som kommer i hans väg, nu får vi börja tänka om ordentligt tror jag...

Nu snart är det i alla fall dax för ett bad och lite kvällsmys, idag mår jag betydligt bättre än vad jag gjort de sista dagarna. Tack och lov!

Helt otroligt!!

Kategori: Allmänt

När jag vaknade idag så var det första jag ser detta, Liam har lyckats få tag i tv kontrollen och lyckats sätta på tvn och så har han vänt på sig i sängen och ålat sig mot tvn... Ska man kunna det när man är 6 och en halv månad?? Skönt att han lyckats sätta på nyheterna i alla fall...

En powernapp.

Kategori: Allmänt

Liam tar sig en liten paus i mitt knä men kan det verkligen vara skönt att ligga så???

Tisdag.

Kategori: Allmänt

Idag var det dax för öppna förskolan igen... Liam han inte sova så mycket innan så han var super trött mestadels av tiden där men det var roligt att se alla barn igen.
Jag är fortfarande super förkyld och mår sämre idag än innan så efter öppna förskolan var jag helt slut och vi tog en sväng till hansa för att leta efter lite bodys till Liam, han har lite ont om det just nu men vi hittade två fina i alla fall och dessutom en liten överraskning till lilla Ellen som föddes i går, Liams syssling. Snart ska vi ta oss hemmåt för att hälsa på dem!

Nu ska jag lägga mig på soffan och hoppas på att panodilen vill hjälpa mig orka med resten av dagen och att denna känsla av att svimma försvinner...

Babysim

Kategori: Allmänt

Idag var som vanligt en underbar dag i poolen. Liam njuter i fulla drag och det är nog höjdpunkten på hela veckan. Han plaskar och plaskar och så fort han får tag och bita i något så gör han det...

Här bara myser han.



Simmar lite på rygg.



Och på mage.





Posar lite för Sarah.



Och plaskar vilt.



Och biter i sjöstjärnan.

Hemma efter sim.

Kategori: Allmänt

Ombytt till jamas och redo för kväll är Liam. Jag däremot mår värre än förrut och dras med lock för öronen nästäppa nysningar och allmän slöhet... Bilder från simmet kommer senare då jag hade mästerfotografen med mig. Tack fina Sarah för all hjälp idag jag hade inte klarat det utan dig idag med tanke på hur jag mår...

Nu går det undan!!

Kategori: Allmänt

Idag när Liam låg på golvet och ålade som vanligt och jag vände ryggen till en stund, när jag tittade tillbaka satt han upp, han hade satt sig upp helt själv!! Det var första gången och jag blev så glad!
Nu går det undan vill jag lova!! Så underbart!!

Min lilla entanding!

Kategori: Allmänt

Han har fått en tand!!!
Vi spenderar kvällen framför tvn och Liam har legat och gnagt på sin bitring, och nu är den här!!! Hans egna aldelens första tand!! Min lilla entanding!!

Fin fredag.

Kategori: Allmänt

Såhär avslutas min kväll. Bilden på Liam är från Sälen och han ligger nu och sover i sin säng, jag har Jojo i knät och har precis hällt upp ett glas vin till mig. Sunken har inte kommit hem från jobbet än och jag sitter här och njuter av att känna mig helt ensam.
Hur underbart är inte det då??? Det var över 6 månader sedan sist och jag njuter så mycket jag kan!
Lite ensamtid är jätte viktigt, även om min lilla älskling ligger där inne så vet jag art jag kommer få vara helt för mig själv. Självklart med en jätte gosig liten kisse vid min sida. Tjejmys som vi hade det förr i tiden!

Fix fix.

Kategori: Allmänt

Oj vad de växer de små liven, idag har vi köpt lådor så vi kan sortera Liams gamla kläder och ge plats för nya.

På stan.

Kategori: Allmänt

Nu har vi varit på stan och handlat lite. Vi gick en sväng med Emma och sedan blev det maxi.
Lunchen blev på stugan tillsammans med Sunken och Sarah.
Liam har en bra dag idag och jag tror att han växer för det är en ovanligt trött kille och det brukar betyda centimeter...

Härliga fredag!

Kategori: Allmänt

Jajemen dagen är i full gång och snart är vi alla klara för att ge oss ut. Det blir lunch och lite shoping, annars har vi inga planer...

En bättre dag.

Kategori: Allmänt

Igår var Liams humör inte på topp men idag ser det ut att bli bättre nu ska vi starta dagen med lite gröt innan vi ger oss ner på stan.

Liams mobil.

Kategori: Allmänt

Liam fick en mobil av sin morfar och mormor. Han tycker den är fantastisk och bättre än alla hans andra leksaker tillsammans...

Sälen.

Kategori: Allmänt

Det blev inte så mycket bloggande i Sälen, det berodde på flera olika saker, familjemys, skidåkning, afterski, goda vänner och att appen inte funkade i mobilen och att min dator och det trådlösa nätverket vi hade i stugan inte kom överens alls i mer än halva veckan...

Men men här kommer det några i alla fall, vädet var kannon men lite kallt då det var ca -16 nästan hela veckan utom lördag när det var -30.. Liam höll sig till mormor om dagarna och de var mest inne på grund av kylan medan vi var i backen.
Det var så roligt att träffa alla igen och veckan gick så otroligt fort!! Jag hadde velat hinna med så mycket mer!!

Här sitter vi i alla fall i liften.. i 3-stolen har man tid att fota :)

image description

I liften påväg upp i backen.

image description

Det är en bra bit ner till marken från liften.

image description

Det var så otroligt fint!!

image description

image description

Liam i stugan, med lek på filten!

image description

Liam 6 Månader

Kategori: Allmänt

Nu har Liam hunnit bli 6 månader och jag har inte riktigt hunnit med och skriva något om det eftersom vi varit i Sälen osv. men nnu kommer det!

Sitta. Ja nu sitter han så pass bra att jag vågar gå igrån honom.
Åla. Han tar sig nu mera åt alla håll och kanter, frammåt, bakåt, åt sidorna och det går undan dessutom
Inta krypställning. Han ställer sig på alla fyra, precis som om han skulle krypa, för tillfället bara någon sekund men jag tror det kommer snart!!
Stora kille. Han väger nu 8700g och är 72cm lång. Vi har nu bytt till den större bilstolen och han trivs som fisken i vattnet.
Frisyr. Hans hår växer just nu som ogräs. Jag tror att han har fått min hårväxt allt..

Ja det var lite snabbt sådär och jag tänkte avsluta med lite bilder från babysimmet idag.



Vi har tagit semester.

Kategori: Allmänt

Men såhär har vi det iaf. Helt underbart! Vi åker skidor, har varit på after ski, myser och bara är. Det är såhär en riktig semester ska vara.

Nu ska vi äta frukost innan det är dax för backen igen. Dagens temperatur är -17. :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1404102/images/2012/pic_187384984.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1404102/images/2012/pic_187384987.jpg" class="image">