Sandra Purvins

Tillbaka i verkligheten.

Kategori: Hemma

I eftermiddags kom vi hem till Kalmar igen, som vanligt med lite dubbla känslor. Det är oerhört skönt att komma hem igen men även så tråkigt att behöva lämna mamma och pappa. Nu har vi inte planerat nästa gång vi ses men jag tror och hoppas att det blir snart igen.
Något roligt med att komma hem var i alla fall att se lyckan i Liams ögon när han fick se sin pappa igen. Jag blev så himla varm i hela hjärtat kan jag lova!

Nej nu ska jag umgås med min familj den korta stund vi har kvar innan det är dax för Liam att gå och lägga sig...

Bara vara jag...

Kategori: Hemma

I kväll har jag varit bara Sandra, är inte det härligt?? Bara Sandra?? Vem är det??, lite så känns det men det är sant hon finns fortfarande, och jag lovar hon kan ha lika roligt som förr även nu!!
Nej nu är det dax för sängen då jag antagligen ska upp och leka klockan 8 i morgon.

Är det inte förbjudet att skicka en sådan här bild till sin dotter, då dottern tror att hon är den enda som kan söva sin son...

Vart tog våren vägen?

Kategori: Hemma

Idag är det regn och rusk här igen. Men man får se det positivt, vi har hunnit planera föräldralrdighet, ringt försäkringskassan, deklarerar, tvättat, ansöka om dagisplats och betalat räkningarna. Liam har alltså inte haft så roligt så när han vaknar ska vi därför åka till öppna förskolan för lite bus med föräldragruppen.
Sedan blir det storhandling och sedan ska det packas, packas och packas!! För i morgon lämnar jag och Liam hans pappa över helgen för ett besök hos mormor och morfar och moster så klart!
Det ska bli ett riktigt ta hand om Sandra besök. Jag har bokat Sofie och Izza för hårfärgning och sedan ska jag få ta på mig klackarna och gå ut och äta mat. Jag ska få äta utan att sitta en meter från bordet och muta med majskrokar, jag kommer inte heller behöva stoppa små händer från att landa i min tallrik!!! Ni förstår nog knappt hur skönt det ska bli... Semester!!!

Bilderna är från igår, idag regnar det som sagt va. Men igår kröp vi omkring i gräset och hade det bra, vi han även gunga och så kom vi fram till att det fina gräset även ser mycket gott ut. :)

Pottan.

Kategori: Hemma

Igår tog vi in Liams potta. Han provsatt den direkt och tyckte det var en mycket bra och bekväm stol. Så i morse när tvättmaskinen var igång ville han sitta där och titta, i pottstolen såklart!! Haha vad jag skrattade åt honom. Det är i alla fall full fart här hemma och snart är det dax för frukost! Annars har vi inga planer för idag förutom en gungtur och en sväng till golfen.

För att uppdatera er så kan jag berätta att jag fortfarande inte fått tag på våran BVC sköterska fast jag ringt varje dag och lämnat meddelande på hennes trlefonsvarare, men nu har jag nummren till de andra sköterskorna så nu får vise om vi byter eller om de kan boka en tid hos henne. Det ska inte ta en vecka att få tag på henne det är ju helt sjukt...

När vi vill äta...

Kategori: Hemma

Nu mera är det svårt att få äta ifred... Vi provar nya knep varje dag och nu i veckan som var fick Liam en egen tallrik i sin stol med potatismos. Han tyckte det var jätte roligt och vi fick äta i lugn och ro, han trixade och trixade och jag vet inte om han fick i sig så mycket. Men nöjd var han!! När vi sen var klara gav jag honom några skedar och sedan fick vi tvätta honom, stolen och golvet :).

Idag blir det äntligen öppna förskolan igen, vi är jätte taggade och jag hoppas att Liam vilar upp sig innan så att han är på sitt bästa humör!

En lugn söndag.

Kategori: Hemma

Vi har inte hunnit med så mycket än idag, men vi skyller på att det är söndag och på söndagar behöver man inte göra allt för mycket.

Jag hoppas i alla fall att vi hittar på något idag... Kanske tar en sväng med bilen i alla fall...
Jag och Liam längtar lite till nästa vecka då Liam ska få hälsa på sin mormor och morfar igen, vi planerar redan packningen och tvättmaskinen kommer gå varm tills vi åker känns det som.

Nej nu har jag inte tid längre för nu ska jag göra något så lyxigt som att duscha...

Jag blir så arg!

Kategori: Hemma

Våran älskade sköterska på BVC har gått i pension och vi har fått en ny. Vi har ännu inte träffat henne men nu hade jag en liten fundering igår och ringde. Jag kom till telefonsvararen och lämnade ett meddelande med våra namn, Liams personnummer och mitt telefonnummer... Min tanke var att hon antagligen skulle ringa under dan, men nej och när jag ringer idag igen så säger telefonsvararen att hon inte jobbar heltid utan återkommer på måndag!? Är inte det superdåligt? Jag kunde inte ens lämna ett nytt meddelande och blev hänvisad till 1177 och något mer...
Jag är så irriterad att jag har lust att byta sköterska utan att varken pratat med eller träffat den nya...

Idag ska jag och Liam i alla fall träffa Emma på en lunch, det var länge sedan vi sågs nu så det ska bli roligt!

Bilden är från igår kväll när Liam åt sin välling, han är så gullig nu när han ibland håller flaskan själv...

Eftermiddagsmys!

Kategori: Hemma

Se så söta de är när de sover. Jag kan ligga hur länge som helst och bara titta på dem när de ligger såhär!

Dagens Liam.

Kategori: Hemma

Våran lilla sötnos. Nu är allt som vanligt och det är full fart här hemma... Vi leker och leker hela dagarna och med lite hjälp är han jätte duktig på att gå nu mera!

Citrus!

Kategori: Hemma

Liam älskar alla citrusfrukter han har fått smaka hittills. Det vi är mest förvånade över är ju så klart citron men även apelsin är en stor favorit.
Idag mår Liam bra, inget råssel i halsen och magen är bra men näsan rinner något fantastiskt på honom.
Nu ser vi fram emot nästa vecka när vi kan gå till öppna förskolan igen utan att smitta ner alla de andra barnen och så hoppas jag på att få gå och träna igen, i morgon eller om jag har tur redan i kväll...

O tänk, nästa vecka ska jag och Liam åka och hälsa på hans mormor och morfar igen! Den nya husvagnen ska inspekteras såväl som stugan!!

Stakars liten...

Kategori: Hemma

Nu prioriterar vi om... Jag som skulle sitta med skolansökningar och dagis ansökningar i kväll, eftersom allt tydligen har försvunnit. Men nej nu sitter jag med min älskling i knät och kommer nog få göra det resten av kvällen tills pappan kommer hem från jobbet, som vi längtar efter honom!!

Sjukdom igen...

Kategori: Hemma

Liam är sjuk igen, det är magen som spökar även denna gång. Jag tycker det är så fruktansvärt jobbigt. Han fick vara frisk en vecka?? Jag hoppas att det går över fortare denna gång.
Nu måste jag gå och ta hand om min son...

Liam och pappa mys.

Kategori: Hemma

Idag har varit en lugn dag, vi tog en fika hos Bomen på förmiddagen men sedan har vi bara varit hemma och Liam har lekt med sin pappa.
I kväll skulle Sunken iväg och jag och Liam åkte till Erika och Carro. Trevligt var det och länge sedan vi sågs...
Nu ska jag gå och lägga Liam som sover i mitt knä och sedan städa och mysa ner mig i soffan och vänta på min stora älskling.

En lång dag.

Kategori: Hemma

I morse ville Liam gå upp redan halv 8. Han har nu redan vilat för förmiddagen, det gjorde han innan gröten så vi får se hur denna dagen slutar...
Vi har i alla fall inga speciella planer förutom att jag skulle vilja hinna till gymmet.
Liam har blivit så himla trotsig, har skriker och kastar sig så fort han inte får som han vill... Det känns så tråkigt att bli arg på honom hela tiden... Men men vi hoppas att det går över snart... Nu ska vi försöka hitta på något kul...

En trevlig dag.

Kategori: Hemma

Det är såhär vi vill att du ska må! Nu känns allt bra igen, Liam äter som vanligt och blir bara busigare och busigare för varje dag som går. I morgon är planen öppna förskolan igen och träffa de andra barnen i våran föräldragrupp. Det ska bli kul nu när förra veckan var så tråkig, sedan måste jag fixa med lite papper men det hoppas jag att det går fort för i morgon är det Liams dag!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1404102/images/2012/pic_197838728.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1404102/images/2012/pic_197838735.jpg" class="image">

Nu, avslutning på en bra dag!

Kategori: Hemma

Liam har ätit mat, jag har tränat, vi har ätit gott och nu myser vi i soffan innan natten. Ja vad mer kan man begära? Jag är i alla fall helnöjd och kunde inte ha önskat mig något mer...

En gladare kille...

Kategori: Hemma

Idag är en bra dag. Natten var sådär, men man kan inte få allt... Liam är i alla fall glad och pigg och vi har varit på Ikea och lite på hansa.
I eftermiddag hoppas jag att jag hinner en sväng till gymmet så jag får komma igång igen. Veckan som var blev det ingen träning alls tråkigt nog... Men nu tar vi nya tag...

Vi hoppas...

Kategori: Hemma

I morgon vill jag att min lilla kille ska må såhär igen, nu är han på god väg igen men jag vågar inte riktigt hoppas tyvärr...
Idag har vi i alla fall fått lite styrka av min mamma, pappa och syster med pojkvän. Det gör så mycket, och för en stund känns allt så mycket bättre...

I morgon är planen en liten sväng på Ikea men inget är säkert, tanken är att jag och Liam bara ska strosa lite bland hyllorna och ha en mysig dag tillsammans...

Ännu ett bakslag...

Kategori: Hemma

Jag orkar inte mer, tvättmaskinen går på högvarv och Liam blir aldrig bra... Jag känner mig helt matt och gråtfärdig, vad ska man göra??? Snart finns det ju inget kvar av stackaren...

Snart så...

Kategori: Hemma

Klockan halv tolv kastade Liam in handduken, annars har det varit en bra dag. Ja nästan som vanligt faktiskt, mindre mat men nästan de vanliga rutinerna i alla fall... Maten är han inte så glad i men han har fått behålla allt och inte heller tvärvägrat något heller... I morgon satsar vi på att ge honom en riktig portion med mat igen så får vi se hur det går men vi håller gott mod.
Vi har lekt betydligt mer än vanligt idag men inte lika livligt som i vanliga fall, men i morgon tror jag vi har vårat energiknippe tillbaka.

Vi planerar morgondagen med storstädning för att vädra ut denna sjukdom och göra i ordning för finbesök på söndagen. Min älskade mamma och pappa kommer på besök och om vi har tur har vi dessutom Liams gudmor på besök... Detta ser vi i alla fall fram emot och tror att det kommer bli super kul!

Snart är vi på banan igen...

Kategori: Hemma

Lång tid med sjukdom har det varit och den enda som klarat sig än så länge är jag. Men nu håller vi tummarna för att det har vänt och att våran älskling bara blir bättre.. Vi kämpar och kämpar med maten just nu och för tillfället får vi inte i honom några stora mängder och då endast flytande men med välling och ersättning ska vi nog överleva ett tag till. Ev ska vi prova lite gröt i eftermiddag men det är inte bestämt än..,
Sunken blev jätte dålig i går med feber och ont i kroppen men idag mådde han så bra så nu är han och jobbar...
Dagen idag spenderar vi inne så nu ska vi passa på att leka en stund...

Min sjukling...

Kategori: Hemma

Oj så dålig Liam är, det känns inte bra alls. I natt kräktes han hela natten och var jätte ledsen och grät och skakade, vi somnade 5 i morse och vid 9 tiden verkade han må bättre och vi fick i honom lite vatten och ersättning. Idag har han fått behålla maten men har en temp på 39. Alvedon pillar vi i honom så gott det går och han har druckit juice och vatten, maten är svårare. Gröt var inte populärt och nästa gång han verkar hungrig ska jag prova med ersättning eller välling har jag bestämt mig för, det flytande känns lite lättare.
Liam har i alla fall spenderat hela dagen i våra knän, dåsig och gnällig. Så maktlös man känner sig, hoppas Tt han blir bättre snart, lite matlust vill vi ha. Liam älskar ju mat!

Och så var det tisdag.

Kategori: Hemma

Idag blev det också en tidig morgon. Nu blir det frukost och om det är skapligt varmt ute blir det en tur till gungan i alla fall. Fler planer har vi inte utan idag tar vi nog dagen som den kommer...

Måndag morgon.

Kategori: Hemma

Ni får en bild från helgen.
Klockan är straxt efter 10 och tvätten är i gång, frukosten snart klar och det ända som inte är klart är Liams kläder. Man hinner mycke när man vaknar 08.15.
Idag blir det öppna förskolan och vi ska faktiskt ta en promenad dit...