Sandra Purvins

Förmiddagsmys!

Kategori: Allmänt

Helt klart det bästa sättet att starta dagen på.

Dagens outfits.

Kategori: Allmänt

Åkpåsen och dagens shopping.

Kategori: Allmänt

Ja, här nedanför ser ni åkpåsen. Den kommer passa så bra i vagnen i vinter och Liam kommer vara så varm och mysig!!

Bilden under är mössorna jag köpte till Liam idag, den med ugglorna är lite tunnare och helt perfekt nu när det är lite kyligt och den andra känns riktigt varm och ordentlig så den får bli till vintern när det är riktigt ruggigt ute. Jag tog mig en ordentlig till i Liams garderob idag och rensade ut allt som blivit för litet. Tänk vad tiden går och vad lite vissa saker hunnit blivit använda... Nu drar han redan 62-68. Men lika tråkigt som det är att plocka bort det gamla är det roligt att plocka upp det nya och oanvända. Det blir en rolig tid framöver med många nyheter i garderoben för Liams del.

Tack mormor och morfor!

Kategori: Allmänt

Liam vill tacka mormor och morfar som var här igår en sväng och myste. Så klart hade de en massa presenter till honom, bland annat Pippi tröjan som hans mormor stickat själv till honom. Och så kläderna ni ser nedan, med lejon på. Helt toppen, med tanke på att han är lejon som stjärntecken med.

Han fick även en åkpåse till vagnen, jättefin är den och jag lägger nog upp en bild senare, det roliga är att både jag och Sofie hade den när vi var små. Den är typ 24 år...

Söndag förmiddag.

Kategori: Allmänt

Idag har vi hunnit fått mycket gjort... Jag har pluggat och gjort mitt prov i naturkunskapen och vi har ätit frukost, startat en tvättmaskin och tagit hand om våran lilla älskling som troligtvis fått ögoninflamation och har varit lite extra grinig idag... Nu är Sunken på jobbet och jag tänkte börja klä mig för vi ska ta oss till maxi för att söndags handla lite. I kväll blir det bara mys framför tvn.

Igår var vi hemma hos Erika, mycket trevligt hade vi tillsammans med Carro och Amanda, som vanligt! Liam var glad och vaken nästan hela tiden, han har blivit riktigt duktig på att charma flickorna.

Sprutor.

Kategori: Allmänt

Idag var vi på BVC, 2 sprutor fick min lilla kille idag. En i vardera lår, men han var så duktig min lilla kille och har bara varit lite extra kinkig idag. Jag trodde det skulle vara mycket värre.

Vi mätte och vägde också, mammas stora kille!! 65 lång och 6800 gram, det ni!! Men allt såg bra ut i alla fall.

Liam 3 Månader.

Kategori: Allmänt

Idag blir min lilla Liam 3månader och i morgon kommer dagen vi både fasat för och längtat efter. I morgon ska vi till BVC igen, det är dax och mäta och väga igen och det är ju alltid lika roligt och jag tror att det har hänt mycket på båda fronterna! Men i morgon är det även dax för Liams första vaccination, 2 sprutor ska han få i benen. Tur att vi har pappa med oss men jag tror ändå att jag vill hålla i honom själv.

Han har gjort så stora framsteg min lilla plutt sedan han föddes.
Skrattar gör han jätte ofta och är mestadels glad om dagarna, både om man gör roliga miner mot honom och om han får titta sig i spegeln.
Pussas är en riktig favorit, framförallt med giraffen men även med oss. Kanske inte riktigt den pussen man vill ha men en helt öppen mun får man i alla fall så fort man säger puss.
Vänder sig, ja inte helt än så klart men från rygg till sida i alla fall. Han är en riktigt god bit på vägen.
Pratar inte alls så man förstår me han ligger ju där och joddlar för sig själv. Han tycker väl att han får de bästa svaren då antar jag.
Greppar, ja han greppar tag om presis allt just nu. Mitt hår, halsband, våra kläder, fingrar och så klart sin skallra och giraffen.
Sitter, inte själv men om man håller i honom sitter han hellre än ligger så att han inte missar något som händer runt omkring.

Jajemen det var lite kort sådär. Nu ska jag ge mig iväg och träna, så han en bra kväll alla.

Tänk så liten han var..



Och tänk så stor han är nu..

Babysittern.

Kategori: Allmänt

Titta vad rolig babysittern blev med leksaksbågen jag hittade idag

Nästan färdig..

Kategori: Allmänt

Nu har jag hunnit bada Liam, laga mat och äta, bokat i alla fall två träningspass inför veckan och nu sover Liam för stunden´, det är ju en måltid kvar för dagen. Så ja nu är det ju bara pluggandet kvar på listan för idag så det känns ju bra men det ska jag vänta med tills Sunken kommer hem för det är så jobbigt omman behöver springa ifrån.

Vilket fall så har jag funderat ganska mycket på det här med att folk tycker så mycket. Jag tycker det är ganska jobbigt och kan faktiskt ta ganska illa upp ibland.. Speciellt det här med att Liam äter ersättning. Jag kunde inte amma längre än 6ca veckor, och det var inga roliga veckor på slutet. En jätte arg och hungrig Liam som inte alls var glad. Nu med ersättningen har vi lugna mysiga matstunder och han är ALLTID mätt och nöjd efteråt.

Nu börjar det bli kallt ute och det har jag också lite bekymmer med, ja kikar in i allas vagnar och tittar på de gulliga små barnen, o ser att de sitter med fårskinn, vinteråkpåsar och riktiga overaller... Och så tittar jag ner i min vagn, En Liam ovanpå täcket med en uppknäppt tun overall (en sådan med öron som en björn) e tunn mössa som han avskyr och inga vatnar. Om han nu avskyr mössan så vill ni inte se när jag sätter på honom vantar. Liams favorit syssla just nu är att stoppa fingrarna i munnen eller hålla dem framför ansiktet och titta och pilla. Han blir helt galen om jag sätter något över händerna. Saken är den, Liam är en varm kille jag kan inte klä honom mer för han är absolut inte kall och vi är inte ute jätte långa stunder faktiskt, och om jag märker att han är för kall om sina fingrar nu så får jag hålla lite i hans händer jag kan inte tvinga på honom vantar, det tänker jag inte göra förens det är minusgrader ute. Jag tänker inte heller knäppa hans overall fören jag änner att det behövs. Åkpåsen kommer jag börja använda då med. Folk får väl titta lite konstigt på mig..

Nya kompisen!

Kategori: Allmänt

Till höger om Liam ligger nya kompisen, en lejonskallra med spegel på baksidan. En riktig favorit från första början. Giraffen är ju alltid med som vanligt och båda är ju från teddykompaniet i Båstad, o diinglisar wild kolektionen.

Underverket!!

Kategori: Allmänt

Jag sitter i soffan och håller väldens vackraste i min famn. I kväll ska vi bada lite och sedan är Liam klar för dagen. Jag däremot har mycket planer kvar, jag tänkte försöka mig på och laga mat ni i kväll. Tanken är att det ska bli blomkålssoppa med tryffel och kyckling, vi får se om jag lyckas. Sedan tänkte jag plugga en timme iaf och boka träningspass för veckan. Jag tänkte även försöka skriva ett längre inlägg lite senare om lite saker jag har tänkt på ett tag...

Ja så nu ska vi se om min lilla skatt vill vakna så jag kan sätta igång och ev bli klar någon gång innan klockan blir allt för mycket.

Kalasdax!

Kategori: Allmänt

Nu är Liam kalasfixad och klar för att gå, nu är ju bara frågan om han låter sin mamma och fixa i ordning sig också. Det hade varit härligt!
Nu har jag bara en timme på mig så det är dax att skynda.

Nya pyjamasen.

Kategori: Allmänt

Visst är den fin, Liams nya pyjamas. Vi köpte den idag för de andra han har är lite små i fötterna. Så nu mera är det fotlös och strumpor som gäller! Min lilla kille har redan 62/68, det känns helt sjukt.

I kväll är Sunken hemma här med oss så då blir det pizza och idol. En riktigt fredag, det känns konstigt jag tror inte att vi haft en helgdag tillsammans utan att fara iväg och utan jobb sedan Liam föddes, så det ska bli super mysigt.

I morgon blir det träning 10.15 med Klara. Ska bli kul att ha lite sällskap för en gångs skull...

Gymcirkel.

Kategori: Allmänt

Sitter och väntar på att dagens träningspass ska börja.

Diinglisar!

Kategori: Allmänt

Jag är helt kär i dessa!! Hela serien är helt underbar och Liam har de två snuttefiltarna som är nedan. Giraffen pussas han med varje dag och musen muser han i vagnen med. Han har även ett clip med den blå musen och ett spänne med tre lejon som hänger fram i suffletten i vagnen men de andra skallrorna o hänget är sådana där riktiga vill ha saker, jag kan nog inte få nog av dem!!



O titta på den här.. Den är i gunghäst storlek och så himmla cool!!!

Bilderna har jag hittat på www.jollyroom.se Där går även alla diinglisar att handla.

Höstrusk.

Kategori: Allmänt

Ja idag är det inget mysigt väder alls, det regnar och är grått och trist. Nu är vi hemma och vilar oss lite men innan idag har vi varit på öppna förskolan och idag var pappa med på sångstunden så Liam var jätte glad. Vi var inte alls många idag så det var ganska skönt med en lugn stund.

I morgon ska vi fika med föräldragruppen på fiesta. Och så har jag ett träningspass inbokat, jag tycker nog allt att det är lite krångligt att hinna med och träna men gud vad skönt det är efteråt.

Borta bra men hemma bäst!

Kategori: Allmänt

Ja nu är vi hemma från helgens bravader. Och oj så trevligt vi har haft det både i går och i dag. Liam tycker om att träffa sina kusiner och faster o farbror men lite oroligt är det allt och när man kommer hem ser man hur lugnet infinner sig i honom igen. Nu ligger han här bredvid oss och sover och snart är det våran tur med.

Veckan som kommer blir lugn, Sunken är ledig torsdag och fredag, så om någon känner sig manad är det bara att komma och hälsa på. På tisdag är det öppna förskolan som vanligt och i morgon ska jag en sväng till stan och titta på cd skivor med barnvisor och sånger, det vill Liam ha så vi kan sjunga och dansa tillsammans här hemma. Är speciellt ute efter en låt som vi sjunger på öppna förskolan där texten går, stampa stampa liten fot och en annan lite popigare variant av imse vimmse spindel. De tycker Liam bäst om just nu. Någon som vet var man kan hitta dem?? Ska fråga på öppna förskolan på tisdag tänkte jag...

Fredagsmys!

Kategori: Allmänt

Jajemen idag har Liam invigt sin overall, vi kom fram till att den inte kommer passa hela vintern men den var varm och mysig.

Nu sitter vi i soffan med raggsockar som mamma stickat till oss och lite ost och ett glas vin till mig för att riktigt känna fredagsmyset på riktigt. Ska nog tända lite ljus med...

I morgon bär det av mot Kristianstad för att hälsa på Åsa och Håkan med familj och innan vi åker hem på söndag blir det en sväng till Roger och Marie med. Låter inte det som en toppenhelg?

Onepice

Kategori: Allmänt

Liam testar sin nya Onepice som han fått av mormor och morfar. 68 börjar sitta ganska bra... Men visst är han cool!!

Tisdag med öppna förskolan.

Kategori: Allmänt

Ja idag har vi som vanligt varit på öppna förskolan, jag tycker det är supermysigt att få sitta och sjunga och sedan prata med alla mammor. jag han även med ett yoga pass på gymmet, det är så himla skönt att få komma ifrån allt och bara tänka på sig själv!

I söndags var ju mamma och pappa här och firade mammas födelsedag, och så trevligt vi hade det! Vi var och åt på restaurang och Liam skötte sig exemplariskt så klart. Och så tog vi en rundtur i Kalmar och tittade på kyrkan och lite sådär. Liam fick även han pressenter, en mysdress från adidas och sina första riktiga skor, converse så klart! Allt från USA för mammas kompis har varit där och var så snäll och tänkte på oss.

I morgon blir en lugn dag, ska byta gardiner men har annars inga planer. Det känns bra. Hoppas att ni får en bra kväll...

Bilderna nedan är när Liam pussas med giraffen och så när han provar sin nya vagn, jätte fin men det blir inte förens till våren som vi kommer använda den när han kan sitta ordentlig.

Nu har vi höstmys för första gången i år, ...

Kategori: Allmänt

img_2014 (MMS)

Nu har vi höstmys för första gången i år, med tända ljus, filtar och så klart varandra! Nu ser vi fram emot i morgon när mamma, pappa och Sofie kommer ner för att fira mammas födelsedag.

Såhär mysigt hade vi det innan idag, inläg...

Kategori: Allmänt

img_4097 (MMS)

Såhär mysigt hade vi det innan idag, inlägget jag skrev går inte publicera genom blogg.se appen. Vet inte varför...

Väggen!!

Kategori: Allmänt

Det blev en mycket dålig bild och väggen är inte helt klar, saknar lite tavlor fortfarande. Men men nu får det se ut så här tills jag hinner till Ikea och kan köpa flera ramar. Det känns i alla fall som att jag kommer bli mycket nöjd!!

Shopping...

Kategori: Allmänt

Idag har vi shoppat lite, till Liam som vanlig. Lite dregellappar, nya nappar och bandet med döskallarna är ett sånt band som håller fast nappen... Liam och pappa hade mysförmiddag idag så vi kom lite sent till lunchen med föräldragruppen, men det var trevligt det lilla vi han med. Nu i kväll ska vi bara sitta i soffan och tända lite ljus. I morgon ska vi nog sätta upp alla våra tavlor på väggen. Det kommer bli super mysigt att ha en liten familjevägg. Om det hinns med lovar jag bilder o så hoppas jag att dopkorten kommer i morgon så jag kan få iväg dem med. Hoppas att ni får en lika mysig kväll som vi. Puss o kram

Giraffen

Kategori: Allmänt

Giraffen kan man ha till mycket, som filt eller kompis men han är även bra på att kramas och pussas. Liam och giraffen har mycket kul tillsammans.

Nytillskottet!

Kategori: Allmänt

Denna lilla pärla passade vi på o beställa innan vi lämnade Norrköping i morse. Den kommer bli perfekt till Liam till vårkanten när han vill sitta och vi ska åka iväg och hälsa på vänner, våran andra vagn som vi är supernöjda med är lite stor att ta med om man ska ha packning då den tar upp hela bagaget.


Vagnen under här är ju vagnen vi har nu, och så sittdelen under det.



Visst är han fantastisk!!!

Kategori: Allmänt

Det går inte beskriva med ord hur mycket jag älskar min lilla Liam!!!
Fotade honom lite här om dagen och här är några av bilderna...