Sandra Purvins

Morfars gullegris.

Kategori: Allmänt

Här sitter han i morfars puff. Bara Liams morfar och han får sitta i den, Liam gosade ner sig ordentligt och sa till oss att han också ville ha en, han fick ju en på väg hem från mormor och morfar med bilar på... Nu får vi se hur lång tid det tar innan Jojo också tycker om den...

I morgon är det ju nyårsafton och just nu håller vi på och göra desserten, jag tror det blir bra. Tar en bild senare när de är klara.

I vagnen.

Kategori: Allmänt

I kväll åkte regnskyddet på och ingen blev gladare än Liam som direkt satte sig ordentligt, kikade ut och började suga på kanten... Gullunge!!!

Alfons.

Kategori: Allmänt

Jag älskar Alfons Åberg kläderna. Nu när jag var hemma passade jag på att köpa mer och visst är de fina... Nu har min lilla kille redan 74-80 snart måste det börja lugna ner sig. Storlek 68 kändes det som han växte ur innan vi han använda det ordentligt men lite passar fortfarande tack och lov...

Liams första jul.

Kategori: Allmänt




Fina granen med massor av paket, här har vi varit snälla!!



     

Det är spännande med paket.



Trött kille vilar hos mammsen en stund.



Våran glada lilla nisse.



Öppna packet är spännande, speciellt de stora!!



Tack gammelfaster för puffen, den är jätte skön..



Tack mormor och morfar för gung kossan som sjunger så fint!!



Hemresan gick bra, tack moster för hunden vi pratade hela vägen...

Liam 5 Månader.

Kategori: Allmänt

Idag blir Liam 5 månader och tiden bara springer iväg.. Nu har han fått uppleva sin första jul och han utvecklas i en rasande fart.

Sitter. Nu sitter han faktiskt längre stunder helt själv utan stöd och han tar sig upp om han trillar lite grann..
Rullar. Han rullar runt runt runt åt alla håll utan problem, det är sällan han "glömmer" hur man gör nu för tiden.
Putar med rumpan. När han ligger på mage så putar rumpan helt plötsligt uppåt och sedan nästan ålar han sig, fast ännu bara bakåt. Ha Ha..
Biter. Han biter på allt, och jätte gärna sina bitringar våra fingrar och leksaker, ännu syns inga tänder men man skymtar dem i alla fall i tandköttet där under..
Äter. Inte allt men i alla fall är gröt en stor favorit varje morgon och igår testade vi mangopuré och det var också smaskens, det andra som rotfrukter går det lite sämre med..

Visst är det fantastiskt!!







I morgon åker vi...

Kategori: Allmänt

Ja i morgon är det dax, klockan 7 packar vi in oss i bilen och åker hem mot Kolmårdesskogarna för att fira jul. Jag hoppas att snön ligger kvar för Liam vill åka pulka har han sagt.

Idag har vi ätit lunch tillsammans med Mattias och Bomn, Sarah och Angelica. Det blev Larm och Wallenbergare, så att Liam fick smaka lite mos... Mycket gott sa han och smaskade i sig en väldans massa. Sedan blev det promenad och fika med Lisa o Svea, Louise och Axel, Chatrine och Brian o Josefina och Lovisa. Nu tar vi lite julledigt och ska inte ses igen fören den 4:de januari.. Så nu vet jag inte vad vi ska hitta på, vi ska nog börja lite tidigare med vårat nyårslöfte. Lite fler långpromenader, kanske hela familjen??

Nej nu blir det att packa klart och organisera lite så att vi får med oss allt i morgon bitti tror jag...

Har ni sett mina två fantastiska...

Nya tider...

Kategori: Allmänt

Idag invigde vi sittdelen på vagnen, det blev en riktig höjdare och på promenaden till Emma sov han hela vägen men senare när vi gick in till stan med Sarah så satt han vaken och tittade på bilar. Glad hela tiden...

Min duktiga kille.

Kategori: Allmänt

Idag fick vi byta napp, den gamla satte han på tvären i munnen så jag knappt fick ut den, som tur var så satt han i mitt knä...

Nu sitter han i alla fall själv några sekunder om man sätter honom utan stöd...
I morgon är det dax för öppna förskolan igen, som vi längtar!!

Apoteket

Kategori: Allmänt



Jag är med och tävlar med Apoteket där man kan vinna ett pressentkort på 2000 att handla för.
Jag har gjort mig en liten önskelista fr vad jag skulle vilja handla till mina nära och kära...

Till min lilla mamma Eva skulle jag vilja ge apotekets alpinpaket så att hon kan ta hand om oss när vi åker upp till sälen.
Till min son, Liam. Finns det ju hur mycket som helst, MAM -nappar, -bitringar, -flaskor och napphållare så man slipper en ledsen kille. Sempers magdroppar och salvor och krämer som tex bepanthen som hjälper mot det mesta och apotekets Komma-hem-paketet.
Min sambo Mattias skulle få Pepsid duo mot sin halsbränna.
Min katt Jojo skulle bli jätte glad för lite mat, Pro Plan Katt.
Cliniderms Aniskitpaket skulle jag nog önska till mig själv

År det inte härligt när klapparna kan göra både nytta och nöje..

4de Advent!

Kategori: Allmänt

Dagen började med Petsson och Findusi sängen, sedan blev det en sväng till Bomen för att titta på hans nya lägenhet och sedan vidare till saluhallen för lite god mat.
En promenad i det inte så fina vädret och Harry Potter på tvn har vi också hunnit med. Nu är alla ljusen tända och vi har bakat chokladbollar så nu är vi värda en stund på soffan igen tror jag bestämt.

Snart är ju julen här och på fredag åker vi hem till mamma och pappa. De har fått snö idag så jag hoppas att lite ligger kvar när vi kommer så Liam får prova att åka pulka.

Nej nu är det mystime så nu måste jag sluta.

Nya overallen.

Kategori: Allmänt

Nya overallen, lite stor men hur gullig som helst. Den har vi invigt i kväll...

Fredagsfin.

Kategori: Allmänt

Liam gillar att klä upp sig på fredagar, och idag var inget undantag... Med slips o pins. Hans mamma däremot funderar på vad som håller på och hända då stl 68 börjar bli för kort i ärmarna... Dax att plocka fram det vi har i 74 o 80 och handla lite nytt tror jag allt det blir efter jul.
Nu är det svenska hjältar galan och mys som står på schemat.

Kvällens förrätt.

Kategori: Allmänt

Min dag!!

Kategori: Allmänt

Jajemen!! Dagen har varit underbar. Vi började lugnt här hemma med att bara pyssla lite som vanligt, sedan begav vi oss ner till stan för att äta lite lunch i saluhallen. Vi mötte senare upp Sarah för att titta på hennes ev nya lägenhet. Jag hoppas att hon får den för det är hon värd och den skulle passa henne perfekt! Sedan var det Maxi som gällde och handla lite inför kvällen. Nu har vi vilat oss lite på soffan och jag ska snart börja skala räkor och kolla om löjrommen har tinat, för i kväll fortsätter familjemyset vill jag lova!!!

I morgon är det min dag!!

Kategori: Allmänt

Idag har Liam smakat potatismos och lite bröd när vi var på gröna stugan, det blev tyvärr ingen bild på det men det var spännande och smakade bra. Allt avslutades med att Liam tog en hel hand med mos från min tallrik, som jag snällt fick äta från hans fingrar så jag tyckte att det räckte med det lilla han fick innan...
Bilden är från för några dagar sedan när han åt majs och potatispure. Först var det inte alls gott men jag tror att han fick i sig kanske en tesked till slut och då nästan utan grimarser... Hoppas på framsteg snart med puréerna iaf...

Babygymmet.

Kategori: Allmänt

Titta vad tråkigt. Jag vet inte ens om vi kan laga det...

Dålig start på veckan...

Kategori: Allmänt

Ja denna vecka började inte med någon bra start inte..
Igår var vi på öppna förskolan för lite lussefirande, det var massor med barn och många av dem kunde krypa och gå. Det var riktigt stojjigt i mellanåt.. Liam fick nog lite för mycket intryck och var riktigt gnällig på kvällen när vi hade besök. Besöket var jätte trevligt och jag får tacka alla som kom hit till oss.
Tråkigt nog gick Liams babygym sönder, det är som en uppblåsbar ring i den och nu pyser lyften ut hela tiden... :(
Jag har dessutom massor att göra med naturkunskapen, jag ligger lite efter med ett arbete så denna vecka blir det nog ingen träning... Nu sitter jag med det sista av julkorten, det ska bli så skönt när de är klara så man får bocka av en sak till från listan.

På torsdag är det i alla fall min dag och det ska bli så himmla skönt. Vi ska bara ha det mysigt hela familjen hela dagen hade jag tänkt. Laga mat, kanske gå en promenad och mysa.
Jag hoppas att blåsten hinner avta för idag höll vagnen på att välta för mig igen när jag skulle ner på stan för att köpa ett limstift och ett papper.. Det måste se kul ut när jag kommer hängandes över vagnen för att det blåser så mycket..

Nu vaknade Liam så nu måste jag gå och fixa lite med honom..

3dje Advent!

Kategori: Allmänt

Jag och Liam har en trött, men väldigt mysig tredje advent. Vi har haft tända ljus, varit och handlat och nu precis vaknat efter en nästan två timmar lång powernapp. Det var precis vad vi behövde och nu ska vi nog pyssla lite här här hemma för i morgon får vi besök av en massa fina tjejer... :)
Då blir det fika och massor med skratt hoppas jag.

Luvan är inköpt!!

Kategori: Allmänt

Aningen stor men precis en sådan som jag ville ha. Han kommer vara så fin våran lilla Liam på öppna förskolan på måndag.

Nu börjar dagarna krypa fram, jag ser verkligen fram emot jul och min födelsedag som bara närmar sig. Känner mig precis som ett barn. Och jag är lite irriterad på mig skälv att jag inte lyckats att se på julkalendern i åt...
Vi fick våra julkort idag, tråkigt nog har jag lyckats att stava fel, men nu är det som det är och vi får nog skicka korten ändå... Nu är det bara adressjakt igen...

I morgon är planen att städa och röja ordentligt här hemma. Vi måste få ordning på allt nu innan jul. Jag måste köpa en låda till Liams alla urvuxna kläder för vi har inte plats för dem inne längre. Och lite annat smått och gott med tanke på att vi får besök på måndag ... :)

Nej nu är det sov dax, gymmet i morgon vid 10, det perfekta sättet att starta en lördag på!!

Mys på filten.

Kategori: Allmänt

Ja nu är vi hemma från stan, vi hittade ingen tomtemössa åt Liam så det får vi leta vidare efter.
På måndag är det lussefirande på öppna förskolan så då ska vi dit och lika så på tisdag men då är det bara babycaf'e som vanligt.

Nu ska jag snart åka till gymmet för lite yoga, det ska bli skönt. Få slappna av lite och koppla bort tankarna en minut.

Den nya...

Kategori: Allmänt

Jag är så nöjd!!! Detta blev min julklapp från Sunken. Och han gjorde en på bröstet med handavtyck från Liam med.

Julstress...

Kategori: Allmänt

Ja nu känner jag att den börjar krypa sig fram, den omtalade julstressen. Den jag fasat för och oftast brukar slippa. Men nu helt plötsligt har man så mycket mera krav på sig.
Sånna där vuxenpoäng som man bara hovar in..
Det ska vara julklappar och julpynt, det ska vara julkort och tackkort hit och dit och man ska åka hit och dit och hälsa på. Det känns som man inte riktigt hinner med, och det gör vi nog inte heller men jag gör så gott jag kan att beta av denna evighetslista nu varje dag..

Tur att jag har våran skatt vid min sida hela tiden i allafall, just nu ligger han på sin filt och rullar runt runt hela tiden. Från mage till rygg och så från rygg till mage. Kan man bli lyckligare än att se han små framsteg??



Jag vann!!

Kategori: Allmänt

Som sagt vad så hittade jag ju en overall på tradera i går som jag la bud på, och efter ett intensivt budande på slutet så vann jag till slut denna, en didrikson overall i stl 80. Ja det kanske låter lite stort men han har ju nästan vuxit ur sin teddyoverall i 68 så det blir nog bra.
Nu återstår bara att få hem den och att vintern kommer till kalmar...


Idag var vi på julmarknad på Ekerum. Jag måste erkänna att jag trots all julmusik inte riktigt hittade julkännslan, kanske för att det saknades tomtar till försäljning och liknande.. Det slutade i alla fall med att jag Liam Sunken och Bomen åkte till saluhallen och åt en jätte god lunch.
Nu har vi lite adventsmys med tända ljus och lite lugn och ro framför tvn bara.
Ha en trevlig kväll.

Åkpåsen.

Kategori: Allmänt

Idag har det varit riktigt rusk väder och vi har varit tvungna att klä oss riktigt varmt, medans vi var hemma passade Liam på att prova sin åkpåse, den blir det till att använda när sittdelen på vagnen ska börja användas. Innan dess räcket det med kläder och mysiga filtar för nu iaf är det ju inte kallare än 6 grader ute.

Får tacka Lisa för tipset om tradera förresten, hoppas att jag får hem overallen jag hittat där... Får visa er om jag lyckas.

Nu går det fin fint.

Kategori: Allmänt

Titta så duktig han är, nu äter han upp hela sin smakportion. O fina haklappen har han på sig också... I morgon blir det ev lite morots- eller palsternackspur'e. Riktig fest här kan jag lova. I kväll är det idol som gäller.