Sandra Purvins

Stora killar...

Kategori: Allmänt

Stora killar äter bara frukt på dagis, de vill ha en egen sked att iaf försöka äta själv med, de går till bilen själv, de sätter sig ner när det är dax att ta på sig skorna och de äter välling SJÄLV!!

Så har vi det just nu, men visst är det underbart!!

Han är inte dum...

Kategori: Allmänt

Slutsatsen efter en vecka på dagis är att Liam är mycket självständig, han stoppar allt i munnen, välter blomkrukor, gråter inte när jag går, struntar i mig så fort vi kommit dit och älskar att äta frukt.
Jaha, men frukt hemma är äckligt??? Jajemen, vad hände där lixom?? Idag sa de till mig att Liam är jätte duktig på fruktstunderna och äter mycket frukt, men hemma då passar det inte, det ända banan går att använda till är att mosa och kasta på golvet, vindrutor går an men kiwi är inte heller någon höjdare... Jäkla unge...

Men men det är ju skönt att det går så bra att lämna honom, vi ser redan fram emot nästa vecka med nya äventyr.

Trötter.

Kategori: Allmänt

När Liam var färdig på dagis idag och vi kom hem så var han helt slut, han bara låg på mage på soffan helt självmant och slumrade till, det har aldrig hänt förut.
Efter lite mat gjorde vi oss i ordning och begav oss ner på stan... Det blev lunch med goda vänner. Mycket trevligt hade vi, det var länge sedan vi gjorde något sådant... Sedan blev det strump shopping till Liam och bara gå och strosa lite innan regnet kom, då åkte vi hem och nu har vi hunnit äta igen och även duscha. Liam är redo för kvällen.

Kvällsmys.

Kategori: Allmänt

Nu är det snart dax för sängen, vällingen är uppdrucken och Liam myser i mitt knä. Det här en utav de bästa stunderna på våra dagar.

Tv mys.

Kategori: Allmänt

Idag har vi lite tv mys framför Williams stövlar, Liam har lite feber från sprutan igår och vi har det varmt inne igen så vi tar det lugnt.
Jag känner mig lite stressad över dagis igen men måste väl tänka om och inse att det kommer gå bra... Han är ju så duktig min lilla pojke!!

Annars plockar vi och styr lite som vanligt, tvättar och allt det där andra som man gör hela dagarna...
Hoppas ni har en bra dag ni med...

Dagis och så mycket mer.

Kategori: Allmänt

Idag var det dagis igen, eller det heter ju förskola... Liam är super duktig. Jag tror det här kommer gå kalas.
Jag fick ett samtal i morse dessutom, så i eftermiddags var jag på arbets intervju och det kändes jätte bra, de skulle höra av sig nästa vecka. Nu håller vi tummarna! Det här jobbet är så mycket jag.
Nu i kväll ska jag sätta mig och maila lite som vanligt känns det och i morgon måste jag klura ut hur jag ska fylla i alla papper jag fick från akassan... Det är ju bekymmer varje gång... Jag orkar inte.

Här nedan har ni förresten lite av Liams nya dagiskläder. Det kommer gå mycket nu känner jag på mig...

Turkiet

Kategori: Allmänt

Här kommer ett litet bildregn från våran resa. Jag tror jag fick med alla på bild...
 
 

Måndag.

Kategori: Allmänt

Vilken dag. Vad mycket vi har fått gjort, idag var första dagen på inskolningen på dagis och så har jag hunnit lämna cv och så var vi hemma på lunch, vidare till öppna förskolan och så ner på stan en sväng. Nu är vi i alla fall hemma igen och ska göra kväll, det står dusch på schemat för Liams del.

Här är lite fler bilder från Turkiet också, lite blandat. Om jag startar datorn i kväll ska jag lägga upp bilderna som jag tog medianerna med.
Nu har jag dessutom äntligen framkallat lite bilder, jag hoppas de kommer i morgon, det blev bara en tredjedel av alla bilder vi har men nu har jag börjat iaf.

Trollet.

Kategori: Allmänt

Så här glad var Liam i Turkiet efter en dag på vattenlandet. Vi busade och lekte hela familjen och åkte en massa vattenrutchkanor.
Vatten är underbart, Liam älskar att bada och det gjorde våra dagar mycket roliga!

Hemma igen.

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma igen. Vi har haft det helt underbart med sol och bad varje dag. Liam har trivts jätte bra och ätit som en häst!
Jag tänkte lägga upp bilder lite senare men här är några från flygplatsen i Norrköping, jag har försökt att blogga hela veckan men internet uppkopplingen har varit för dålig...

Nallen valde Liam förresten helt själv i presentbutiken på flygplatsen och det har varit en fin följeslagare hela resan.

Det här med att äta själv...

Kategori: Allmänt

Liam har ju sin egna lilla stil vid matbordet iaf, foten på kanten och nu när han får äta själv så har vi mat mellan golv och tak. Och det är handen som gäller om han får välja. Vem behöver egentligen en sked? Det enda den är bra till är att kasta iväg maten med...

Kaos

Kategori: Allmänt

Idag är det rörigt värre här hemma. Vi tvättar och städar, vi viker kläder och vi packar. Och mitt i allt så är deg mat och mellanmål. I kväll när Liam lagt sig så ska allt bli klart och inget får glömmas. Jag tror jag kommer bli tokig på det här... Jag kommer nog ägna min semester åt att sova.. Nej jag hoppas att vi hinner spendera många timmar i poolen och på vattenland och på många härliga restauranger. Men just nu känns det som att det aldrig kommer att gå vägen...

Monstret.

Kategori: Allmänt

Mitt lilla monster har verkligen hållit mig sysselsatt idag. Han sov totalt 20 minuter och sedan var det full fart igen. Vi satt i hans rum vid bordet och lekte och så ut i vardagsrummet och ställa sig och försöka gå på vardagsrumsbordet och så in i kastrullskåpet och släpa ut stekpannor och kastruller för att ha att slå emot vardagsrumsbord och tvn. Jag höll på att bli tokig ett tag kan jag lova. Helt genomsvettig och smått irriterad sprang jag runt här hemma för att stoppa allt bus.

Gos.

Kategori: Allmänt

Vem vill inte gosa ner sig här emellan mina två favoriter... Jag är jätte trött idag, jag har egentligen inte gjort så mycket men vi tog iaf en promenad hem från stan. Nu är det full fart här hemma igen så nu måste jag sätta fart. Blöjbyte nästa.

Att leka i vasken.

Kategori: Allmänt

Igår hade vi tråkigt en stund så då passade Liam på att plaska och leka lite i vasken. Jätte roligt var det så det får vi nog göra flera gånger.

Idag har vi även haft min gamla vän Madde här. Det var hur härligt som helst och det är så roligt att sitta och prata, det måste vi göra oftare.
Det är så tråkigt att bo så långt bort från alla gamla vänner men snart ska jag planera en resa hem och då ska jag ha tid att umgås.

Första frisörbesöket.

Kategori: Allmänt

Idag har Liam varit hos frisören för första gången. Han var jätte duktig och satt i mitt knä och åt russin medan frisören klippte. Det blev lite kortare överallt och vi fick bort det slitna och långa som var i nacken. Jag ska försöka få en bättre bild när Liam vaknar igen.

Efter klippningen gick vi ner till hamnen och Liam och Sunken delade på en glass. Jätte gott och spännande var det att sitta och äta glass på en bänk och titta på människor som gick förbi.

I kväll ska vi hem till Carro för lite lekar och pizza. Det ska bli jätte trevligt så nu hoppas jag att Liam vaknar snart så vi hinner göra oss i ordning.

På Skälby.

Kategori: Allmänt

Igår trotsade vi vädret och gick till Skälby för att leka även fast det började regna redan på väg dit. Tack och lov var det uppehåll medan vi lekte och när vi gick upp för att fika så började det igen. Vi hade i alla fall mycket trevligt och fick träffa både Axel & Hailey. Som vanligt var det gungan och rutchkanan som var roligast.

Rix fm festival.

Kategori: Allmänt

Idag börjar Kalmar stadsfest, när vi hade varit på föräldramöte så åker vi ner och mötte upp Liam Hailey Jannica och Martin. Liam var jätte trött och drack välling medan vi stod där på torget. Vi tog en liten runda på stan och kikade på karuseller innan vi åkte hem. Nu sover våran stora kille som snart ska börja dagis. Helt otroligt känns det men ändå bra nu när man varit där och pratat med fröknarna hur det fungerar och om inskolningen.

I väntan på dagens äventyr.

Kategori: Allmänt

Liam leker för fullt här hemma i väntan på att vi ska gå till Skälby och leka med barnen ifrån föräldragruppen. Det var riktigt läge sedan vi sågs nu så det ska bli riktigt roligt. Hoppas bara att vädret håller sig som det är nu... Vi funderar på att ta trehjulingen dit men vi får se hur vi gör, det är ju lite beroende på hur trött Liam är...

Blodgivare.

Kategori: Allmänt

Idag har vi lämnat blod för första gången, det gick bra men jag känner mig så fantastiskt svag nu bara. Så fort jag står upp för länge så känns det som om jag håller på att svimma. Jag hoppas att Liam håller sig lugn resten av dagen så jag kan fortsätta att ligga på soffan... Och så hoppas vi på mer energi i morgon, lite järntabletter och apelsinjuice hoppas vi hjälper. Middagen är i alla fall avklarad och nu är det bara vällingen kvar...

Söndag hela dagen.

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Liam varit på stan med Emma. Och tänka sig, det blev shopping till mig! Bara mig! En tröja en kjol och ett par shorts. Nu är vi redo för Turkiet. När vi kom hem ifrån stan bytte vi vagnen mot trehjulingen och tog oss en sväng runt husen, vi stannade vid gungorna och nu är både jag och Liam nöjda med dagen! Nu ska det fortsättas att leka här hemma, det är full fart hela dagen!

Mys i soffan.

Kategori: Allmänt

Det är såhär vi ska spendera kvällen. Mysandes i soffan, det är bara jag och Liam men vi hoppas på en bra film på tvn. När Liam somnat är det dax för mig att städa, dusch och laga mat tänk så kul man kan ha en lördagkväll...

Nya cykeln.

Kategori: Allmänt

Idag tog vi oss en tur med nya cykeln. Liam tyckte det var jätte kul och vi gick och gungade och tog två varv runt alla husen här och sedan gick vi och lämnade lite sopor. Jag tycker den är superfin och jätte smidig, när han blir större kan han ju trampa själv men nu kan jag skjuta på honom med handtaget. Vi säger tack farmor och farfar den var verkligen uppskattad.

Liam 1år.

Kategori: Allmänt

Våran älskade har hunnit bli heela 1år!! Är inte det konstigt.. Han är så duktig och kan så mycket och jag glömmer antagligen hälften men här får ni en liten sammanfattning av vad han kan just nu.
 
Går. Nu helt utan problem, helst hela tiden och gärna med en vagn framför sig.
Vikt & Längd. Han väger 10910gram och är 81cm lång.
Klappar händerna. Så fort han vill att man ska sjunga eller när han är glad klappar han händerna.
Tänder. Liam har från och med idag 8 tänder i sin lilla mun.
Pratar & Förstår. Liam bubblar på som bara den och det mesta förstår vi inte alls men det låter mycket som pappa nu, sen förstår han ju mer och mer vad vi menar med fast han oftast gör som han vill ändå men ord som pappa, lampa, titta, kom, där, kissen, nej och ja är han riktigt med på.
 

Musik.

Kategori: Allmänt

Liam spelar lite musik såhär på eftermiddagen för mig. Vi har precis ätit mellanmål och ska snart hoppa i duschen. En riktigt slapp dag har vi idag kan jag lova.

Bvc

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på BVC. Jag tänkte lägga upp en 1år inlägg så jag håller lite på vikt och längd men vi fick iaf träffa läkaren idag och Liam blev godkänd. Han fick sin spruta inför Turkiet och vi bokade den andra han skulle fått igentligen. Det blev lite omvända tider idag så Liam bestämde sig för att sova innan lunchen. Vi ligger i soffan och slappar och den enda planen är att åka och handla lite innan Sunken börjar jobba. Här får ni även en liten kik på Liams rum, trotts alla hans fina leksaker så är Jojos klöspelare bland det roligaste som finns där...