Sandra Purvins

En mysig lördag!

Kategori: Hemma

Vi spenderar i alla fall förmiddagen hemma idag, det är tre ynka grader ute och faktiskt lite kallt inne med... Nu ligger Liam i min famn och när Sunken kommer hem så ska vi göra i ordning oss för att åka till Maxi och handla lite.

Kvällen planeras också lugn eftersom vi ska åka bil i morgon, Liams kusin Anna fyller 3 år och det ska så klart firas! Så en tripp till Åhus är alltså morgondagens plan.

Liam 8 Månader.

Kategori: Allmänt

Nu är det dax...

10kg. Liam går nu upp på tvåsiffrigt på vågen, gissa om jag blev förvånad. Han är dessutom 74cm lång och drar 80-86 i storlek i kläder.
Står. Nu ställer han sig upp hela tiden bara han har något att hålla sig i. Han har dessutom börjat ta lite steg när han står där, en klassiker är att gå runt soffbordet.
Kittlig. Nu är det lätt att få honom att skratta, speciellt när man byter blöja och blåser honom på magen..
Humör. Nu är han inne i en period där han blir väldigt arg så fort han inte får som han vill, han ålar sig ur våran famn och skriker.
Social. Liam är inte rädd för någon, så fort han ser en människa så ska han fram och hälsa.
Pappig. Nu när pappa är hemma är det han som gäller, jag kan glömma att han vill äta välling med mig och somna i min famn, det går ju tack och lov när vi är ensamma...
Kryper. Nu kryper han lite nu som då, så länge han inte får brottom för då ålar han iväg eftersom det fortfarande går fortare.











Nytt!

Kategori: Hemma

Idag fick Liam några 8 månaders presenter, eller han behöver lite kläder till sommaren. Hittade dessa fina bodys på lindex så det blir kalas i det varma väder jag beställt i sommar...

Drömmar...

Kategori: Hemma

Liam drömmer mycket just nu, och det innebär att han sover dåligt med. Såhär hittade jag honom en kväll när jag skulle gå och lägga mig...

Just nu känns det som att jag kommit ner i en liten svacka... Jag sitter och söker en massa utbildningar och det är svårt. Man får prata med en massa negativa människor och det som står i antagningarna stämmer inte...
Jag sover dåligt eftersom Liam gör det med och går om dagarna som i en dimma och kan inte alls hålla ordning på saker. Men men nu ska vi försöka bli klara för dagen, BVC tid kl11! :)

Mitt hjärta-

Kategori: Allmänt

Liam har hunnit bli hela 8 månader men jag tänkte att jag skulle ta månadsupdateringen när vi vart på BVC på torsdag.
Men här kommer lite bilder jag tog i eftermiddags..

En glad kille..



Han älskar att suga på underläppen nu för tiden.



Såhär vilades det middag idag..



Och lek på filten..



En dag på Skällby.

Kategori: Allmänt

På förmiddagen idag var vi på Skällby gård med barnen, det var jag, Sunken o Liam  Martin Jannica o Hailey och så Emma så klart!!
Det var jätte mysigt och vi fikade och gungade och lekte en massa. Sedan gick vi även en sväng till djuren och hälsade på dem, framförallt getterna...

Här är Liam och Hailey på studsmattan.





Liam myser med sin pappa i den stora gungan.



Och med sin mamma.



Vi hade nog vissa stunder roligare än barnen..





Men de fick prova allt...



Liam med sin favorit Emma.





Den stora geten var lite läskig..



De små var bättre..

Öppna förskolan.

Kategori: Hemma

Igår var vi som vanligt på öppna förskolan, vi stannade bara på sången då vi hade lite bråttom. Liam satt som vanligt framför mig och emellanåt dansade och lekte han. Helt plötsligt ville han åla sig iväg och jag trodde att han ville leka med de andra barnen men det ville han inte, han ville sitta framför ledarna och titta och lyssna när de sjöng. Så gulligt!!

Måndag morgon.

Kategori: Hemma

Såhär roar vi oss en måndag morgon, jag tvättar och Liam tittar på maskinen när den snurrar. Hela tiden kommer det glädjetjut och jag känner att det här kommer att bli en bra dag!

Senare blir det sång på öppna förskolan och efter det far vi vidare till Tilla som är hemma några dagar. I kväll ska Liam mysa med sin pappa, de ska bada! Helt klart en av veckans höjdpunkter om man frågar Liam.

Våran lördag.

Kategori: Hemma

Tidigt i morse var jag iväg tull gymet, så skönt att ha det avklarat på morgonen. Så känner man sig så pigg och fräsch efteråt med...

Sedan tog jag och min lilla vapendragare den svarta faran mot maxi för att storhandla, ni ser en liten del av inköpen på bilden nedan.. Liams humör var på topp och i slutet av shopingen var Liam helt vild och skrek av glädje och för att det lät så roligt tror jag, eftersom det är så högt i tak på affären. På vägen hem somnade Liam i bilen, så jag kunde i lugn och ro köra in bilen på gården och bära upp alla påsar och köra ut bilen till parkeringen innan jag tog ut honom.

Sedan har vi lekt och lekt och lekt, Liam har provat att åka i sin leksaksback och han har åkt bobbycar och gungat på sin gungkossa och så mycket mer... Nu sover han sedan nio och snart är det dax även för oss för i morgon är det ett fullspäckat schema kan jag lova!

Nya glajjorna!

Kategori: Hemma

Idag har Liam fått både nya solglasögon och mössa. Mössan är röd med vita stjärnor och solisarna ser ni på bilden, de ville han med ha röda. Precis som hans pappa har, så nu kan de vara precis lika tuffa när solen tittar fram. Om inte Liam är lite tuffare eftersom han har skinnjacka med...

Så fint väder!

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft helt underbart väder, vi har spenderat mycket stor del av dagen ute och Liam har gungat för första gången. Det var kalaskul!! Vi har även gjort lite nytta och bytt däck på bilen och tvättat den.
Vi hoppas på lika fint väder i morgon för då ska vi ut och gunga igen är tanken.
I morgon ska vi även hem till Elin, vi får se om Liam ska med eller om han stannar hemma, trevligt tror jag i alla fall att det blir.



Liams boll som han fått av mormor ochh morfar är en riktig favorit här hemma.



Soffhäng..



Ute i gungan idag..

Min lilla.

Kategori: Hemma

Vart tog min lilla bebis vägen?

Ny vecka.

Kategori: Hemma

Igår var Jojo sur, Liam hade vaknat efter att vi la honom och sedan hade han nog somnat sittandes så han trilla framåt. Han låg i alla fall mitt på Jojos filt, så hon spenderade även denna natt nere vid mina fötter.

I morse provade Liam ett par shorts i stl 68, han är ju så smal om midjan så de fick han på sig utan problem och han kommer vara så fin i dem i sommar. Jag hoppas de passar då...

Idag har vi varit på öppnaförskolan men det blev inte så bra eftersom Liam inte han sova innan, vi gick efter en timme och nu efter lite sömn och mat är han i full gång igen. Vi hoppas nu att vi båda slipper förkylningen som hans pappa dras med just nu... Håll tummarna för oss!!
Snart är det dax för våran powernapp på soffan och sedan bad i kväll! Och senare ska jag sätta mig med dagisplats och skola och om jag har tur hinner jag även planera in resten av veckans träning.

Och så var det lördag.

Kategori: Hemma

Detta var vad jag vaknade till i morse, Liam med Sunkens iPhone o handen och katten fortfarande sovandes på överkastet vid mina fötter, eftersom jag i går kväll inte hade hjärta att flytta på henne.
Nu är vi i alla fall uppe hela familjen och ska snart ge oss iväg på dagens äventyr som blir till Öland och ekerum.

Det är detta vi sysselsätter oss med.

Kategori: Hemma

Nu när vi är hemma så ägnar vi tiden till att stå upp och att resa sig. Lite påfrestande emellanåt då man inte hinner med annat än att passa på den lilla stjärnan när han gör sina störtdyk då och då...

Rally!

Kategori: Hemma

Liam ålade sig in i sitt rum idag och när jag gick in efter en stund låg han och slet i sin bobbycar. Jag satte honom på och han blev jätte glad, vi gungade den lite fram och tillbaka och tryckte på tutan. Fantastiskt roligt hade vi tillsammans.

Och allt flyter på som vanligt...

Kategori: Hemma

Idag har Liam fått prova på 8 månadersmaten. Det gick över förväntan bra och han åt allt med god aptit som vanligt fast det var betydligt större bitar i. Det ska bli så roligt när vi får gå på hans 8månaders kontroll och se hur mycket han har växt. För som vanligt tror jag att det har hänt massor och det var ju faktiskt 2 månader sedan vi var där sist...

Morgondagen blir nog lugn skulle jag tro, Sunken jobbar kväll och jag och Liam ska gå till Amanda och Carro i morgon och vi skulle visst pärla, vad nu det betyder... Det ska i alla fall bli spännande.

Nu ska vi göra kväll med allt vad det innebär, pyjamas och välling och lite lek för Liams del och förhoppningsvis mat och lite tv för min del. Jag ska även försöka hinna med och kika på lite nummer till Liams ev dagis och utbildningar till mig då man snart ska söka in...

I sitt rum.

Kategori: Hemma

Liam gillar att vara i sitt rum, idag satt vi där inne och lekte tillsammans. Jag tycker det är roligt nu när han är så medveten och man märker så tydligt vad som är roligt och inte.

Nu ska vi göra det sista för i kväll innan det är dax för välling och kväll, morgondagen är inte så planerad ännu så vi får se vad som händer...

Nu kan han...

Kategori: Hemma

Liam reser sig helt själv allt mer och mer, fortfarande med stöd från något men det behöver inte längre vara från oss... Våran stora kille!

Nytt!

Kategori: Hemma

Liam säger tack snälla mamma och pappa. Idag har han fått en leksaksback till vardagsrummet och i morgon försvinner extrasängen från Liams rum så då blir det att fixa på riktigt. Som vi längtat!

Tandborstning.

Kategori: Allmänt

Idag har vi premiärborstat Liams tänder. Det fick bra men han var lite skeptisk till en början. Vi har badat och gjort oss i ordning och vi provade att borsta håret, tufft blev det!!





Här syns båda våra små tänder..



Kika på frisyren!

Den nya bodyn!

Kategori: Hemma

Se vilken fin body Liam fick idag när vi var på stan. Eftersom det hände en liten olycka när det byttes blöja och eftersom jag inte packat med något ombyte så blev det en ny i stället. Men inte var vi ledsna för det, denna har vi gått och spanat in länge i butiken!

Liams krok.

Kategori: Hemma

Nu har vi fixat i hallen. Visst blev det fint! Nu har Liam sin egna plats att hänga jackan på. Haha

Idag glömde vi att det var baddag för Liam men det får vi ta i morgon för han var ändå så himla trött idag så han var grinig. Vi har lite problem med att få honom och sova tillräckligt på förmiddagarna. Inget passar riktigt för att han ska få ro, varken hemma i vagnen och bilen åker vi ju sällan i så länge så han sover tillräckligt, lite tips skulle vi behöva...

En onsdag.

Kategori: Hemma

Liam sitter på golvet och sysselsätter sig själv med sina leksaker, inom en snar framtid tror jag att han börjar resa på sig själv. Just nu gör han det ju bara om man håller honom i händerna.

Idag har jag i alla fall fått ta hand om mig själv lite och det uppskattas massor! Ansiktsbehandlingen var underbar och sedan blev det lite smink på det.
I morgon blir det Ikea och träff med föräldtagruppen. Men nu tv och mys med min familj!

Bilstol, vad är det tänker Liam...

Kategori: Hemma

Idag var Sunken och Liam och tvättade bilen i biltvätten. Under tvätten för att Liam inte skulle bli ledsen så fick han sitta fram utan stol. Allt var mycket spännande, sitta själv i bilen, spolandet, borstarna och hur allt rörde på sig så Liam är nog inte sen med att följa med sin pappa nästa gång bilen ska tvättas.

Nu börjar vi komma någon vart här hemma med, gardinerna är styrkta och bytta nu ska bara de förra tvättas. Vi har flyttat en bokhylla in i sovrummet i stället för Liams rum och städat och burit ner saker i förrådet.
I morgon är planen att vi ska hinna sänka Liams spjälsäng så att han inte ramlar ut och skruva upp Liams krokar i hallen, jag hoppas även på en tur till Ikea så vi kan få tag i lådor att ha Liams leksaker i och så vill vi ju hitta en bilmatta... Men men vi får se vad vi hinner med jag ska ju bland annat på ansiktibehandling och så kommer Pucken hit och vi ska äta lunch tillsammans.

Min baddare.

Kategori: Hemma

Igår fick Liam prova att simma i ring. Det var roligt tyckte han och simmade på till tusen. Han var jätte glad under hela tiden i bassängen och det kom många glädjetjut. Snälla Emma var med oss som hjälp och när vi kom hem var Liam supertrött.

Idag blir det nog öppna förskolan, vi får se om vi får en powernapp innan annars får vi nog hitta på något annat. Sedan är dagen fullplanerad med gardinbyten gym och biltvätt.

Nya stilen.

Kategori: Hemma

Ja såhär ser det ut numera när vi äter gröt på morgonen... Lite annorlunda men det funkar!
Idag har vi en riktig fixardag och så kommer nog hela veckan att se ut. Nu ska vintern bort och våren in!!
Jag hoppas att jag kommer hinna med allt jag vill, så som att bädda rent, byta ut jackor och skor, byta gardiner och börja ordentligt med Liams rum och plats i hallen. Just nu känns allt lite kaos men jag hoppas att det löser sig.

I bubbelbadkaret.

Kategori: Hemma

Nu är vi påväg hem från Kolmården. Helgen har gått jätte fort och jag har inte kunnat blogga så mycket eftersom det är så dålig teckning hemma hos mamma och pappa men vi har haft det mysigt i alla fall och vi har ätit en massa gott hela tiden.
I går badade jag och Liam tillsammans i bubbelbadkaret och det tyckte Liam var mycket spännande.
I förmiddags tog vi en promenad och skulle titta på kossorna men Liam var inte så intresserad av det men härligt väder var det i alla fall och en liten tupplur han han med också.

Våran tuffing!

Kategori: Hemma

Se så cool han var idag nu innan vi åkte. Skinjacka och häftiga kängor tillsammans med en kizztröja. Kängorna är lite stora så de fick stanna hemma men oj så söt ändå!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1404102/images/2012/pic_192052048.jpg" class="image">

Familjen.

Kategori: Hemma

Nu har vi mys i soffan. Jag underst sedan Liam och sist Jojo. Snart ska vi börja packa ut i bilen...

Vårkänslor!

Kategori: Hemma

Idag har vi riktigt fint väder, tråkigt bara att vi ska spendera 3 timmar i bil... Men nu känns det som att våren är påväg i alla fall. Liam ville se om hans Converse passade och jag tror att senare i vår och sommar kommer de sitta jätte fint!
Nu ska vi snart försöka att packa bilen, det kommer att bli många vändor...

Blommor!

Kategori: Hemma

Titta vilka fina blommor jag fick i lördags när mina vänner var här. Tulpaner är så fina!
I Mogren ska vi åka hem till mamma och pappa. Vi ska fira min kusin som fyller 25 och träffa hennes lilla Ellen som föddes för inte så länge sedan...

Men nu är det dax för sängen, Liam sover oroligt så vi får se hur denna natten blir. Antagligen blir vi tre i våran säng tidigt och Jojo får spjälsängen för sig själv... Men vi hoppas på det bästa.
Förresten igår så hävde sig Liam upp till stående helt själv! Min stora älskling! Han chockade oss ordentligt.