Sandra Purvins

Stolt kille.

Kategori: Allmänt

Idag traskade en mycket trött men ganska glad kille hem från dagis med ryggsäcken på ryggen och med fleccen i stället för overallen.
Vi skulle bara till bilen, men lyckan i ögonen när han fick väskan på ryggen är obeskrivlig. En riktigt stolt kille!!

Eftermiddagen har varit lite kämpigt och på fikan hos Bomen och Tilla blev det till slut en mycket arg kille. Förklaringen kom när vi kom hem, välling och somna på ca 20 minuter. Han måste ha varit helt slutkörd. Det har ju varit en hård vecka på dagis med långa dagar, men i morgon blir vi hemma nu är det slut med jobb för denna gång men jag hoppas att de ringer snart igen :)

Vad händer??

Kategori: Allmänt

Ojj vad länge sedan det var... Min vecka har bestått i att jobba :). Jag kan lova att jag är lycklig!!
Det är så roligt och alla är så snälla mot mig.
I alla fall, dagarna rullar på riktigt fort nu och jag hinner inte med i närheten av vad jag hade velat här hemma. Men snart är det ju helg tack och lov, då ska jag städa och om jag hinner byta gardiner med. Då ska vi dessutom sälja vår säng!!

Liam är på bra humör, glad och trevlig för det mesta, vår lilla prins är så sjukt morgontrött... Det kommer nya ord med!! I morse var det ko (sko). Och jag bara ler kan jag lova!!

Söndag.

Kategori: Allmänt

I går innan läggdags ville Liam diska lite. Han satte sig i vasken och vi hade mycket roligt tillsammans. Att vatten kan vara så roligt.

Idag har vi hunnit med mycket, vi har handlat sängbord på Ikea och fikat med Johan och Bomen, vi har handlat och lagat mat.

Jag fick ett samtal i kväll och i morgon ska jag jobba igen!! :) Det är så jobbigt bara att allt alltid ska krocka, Liam har BVC tid för 11/2 års kontroll 10.30 och ska till vårdcentralen 15.30. Jag kommer få lämna honom super tidigt på dagis och hoppas att det är någon han känner där, sedan får Sunken skynda sig på sitt jobb så han hinner med BVC och jag hoppas att jag kan gå 15 minuter tidigare så jag kan möta upp dem på vårdcentralen... Uch jag fick lite ont i magen för i morgon... Men men alla väskor är packade och vi får se till att lösa dagen...

O så var det lördag.

Kategori: Allmänt

Idag är jag och Liam själva hela dagen. Vi tog sovmorgon till 9, helt underbart kändes det när jag vaknade och tittade på klockan. Nu har vi ätit lunch och Liam vilar sig lite, sen ska vi åka ner till stan och kika lite och ev om vi orkar ska vi stanna på Ikea innan vi åker och handlar lite mat innan vi åker hem igen... I kväll blir det myskväll framför tvn med något gott att äta. Vad vet jag inte än men jag hoppas att inspirationen kommer. Dessutom hoppas jag att det är något bra på tvn...

Fulla av energi.

Kategori: Allmänt

Jajemen, idag är vi friska igen!! Det har varit full fart här hemma sedan 8 i morse. Vi har hunnit dammsuga, torka golv, vikt tvätt, lekt och tvättat 4 maskiner med tvätt. Liam passade dessutom på dagen till ära att bara sova 20 minuters middag... Men men nu är vi uttråkade här hemma och vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Vi har ju bakat en kladdkaka men vi har ingen att äta den med...
Vi får se om vi tar oss till affären, har ju inte planerat middagen än...

Visst blev napparna fina förresten... Ja nu är det ju bara den röda men de andra var lika fina de med!!

Sjukstuga.

Kategori: Allmänt

Oj vilken rörig dag vi haft idag. Kl 7 i morse ringde min telefon och jag skulle få jobba. Jätte glad rusar jag upp, vi gör oss i ordning och jag lämnade Liam på dagis. Ungefär klockan 10 ringer det till mig på jobbet, det är Sunken. Liam har feber på dagis, vi bestämde att Sunken fick åka och hämta honom och jag fick jobba klart. När jag slutade fick jag skynda mig hem så Sunken kunde åka på ett möte och dessutom lämna blod.
Liam mår ganska bra nu på panodilen men är inte alls sugen på att äta. Lite banan, ost och festis blev det till middag och så hoppas vi att vällingen går bättre. Nu leker han igen i alla fall och vi ska nog snart börja göra kväll här hemma. Tänk att vår lilla älskling ska bli sjuk lagom till jag ska få jobba... Men men det kommer nog fler gånger, jätte roligt hade jag. Det var kul att träffa alla igen.

Full fart.

Kategori: Allmänt

Nu är vi på gång igen om en halvtimme ska vi ge oss ut i snön. Bilden är från i hår men lite typisk för hur vi har det nu varje dag. Liam och hans saker överallt. Ibland blir jag helt tokig på alla dessa saker som ligger överallt och dessutom låter. Men visst är det roligt att han leker. I födelsedagspressent till den lilla blir det nog en hel del duplo, men det är ju tack och lov ett tag kvar innan det är dax för 2års kalas. Tiden går fort ändå...

Blir den vår??

Kategori: Allmänt

Idag har vi spenderat dagen med att titta på säng... Egentligen skulle vi se vilken säng min mamma och pappa skulle köpa, men det var farligt att åka till mio, ev tar vi en vi med. Så nu sitter vi här hemma och funderar och funderar. Den är ju jätte fin, men det är ju mycket pengar... Vad tycker ni, ska vi ta den??

Vi får helt enkelt suga på den karamellen ett tag till.

Fisk & skaldjursgryta.

Kategori: Allmänt

Ibland är det härligt att ha en kock här hemma, idag var en sådan dag. Vi åt en fantastisk fisk & skaldjursmiddag i kväll. Färska musslor, räkor och torsk, kan det bli fel?? Om man dessutom lägger till grädde och saffran. Ja jag behöver inte säga mer... Matkoma i soffan, nu ska jag smaka lite på mitt vin och bara njuta.

Fixar lördag.

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en fantastisk dag tillsammans hela familjen. Vi tog en lunch på Ikea, handlade lite småsaker och for vidare. Vi har hunnit med biltema, maxi, Ica och en bilsväng runt hela Kalmar medan Liam sov middag. På maxi blev det middags mat och Ica stannade vi på för att Liam fortfarande sov, jag ville ha två orkidéer till sovrummet. Väl hemma har vi satt upp en hylla i Liams rum och bytt blommorna i sovrummet. Liam har badat med Sunken, ja för det är ju roligast då och så har vi lekt och städat lite. Mer han vi inte med och nu ligger vi här framför tvn och tittar på P3 galan, det blir en lugn kväll.

Nya frisyren.

Kategori: Allmänt

Det är lite svårt att fota Liam nu. Ville ju visa er hans nya frisyr nu när han är nyklippt men så fort kameran åker fram kastar han bak huvudet och bara flinar... Ja det är ju charmigt det med men jag tror att jag lyckades ta lite bra kort iaf.

I påsen.

Kategori: Allmänt

Detta var vad som glömde sig i påsen, två par våriga jeans i rött och gult & tre tshirtar med lite olika tryck. Liam har provat allt och det passar bra, jeansen är lite stora i midjan men han ska ju inte ha dem riktigt nu och det är faktiskt storlek 98... Men han växer ju så det knakar så jag tror det blir bra, annars får vi sätta ett skärp i...

På stan.

Kategori: Allmänt

Såhär glad kan man bli när mamma tar med en på en shoppingrunda på stan. HM blev det och bara till Liam, vad får ni se lite senare. Liam tog sin kasse med glädje och följde med mig till tilltrampande och ut ur butiken med glädje och alla vi mötte ville han visa att han var duktig och bar sin påse själv... Han flinade upp sig och var på toppenhumör!!

Dax att vila lite.

Kategori: Allmänt

Liam har precis somnat och jag tänkte lägga mig på soffan med. Jag är så less på att vara sjuk hela tiden men efter vilan ska vi åka iväg, ner på stan och ev en snabb snabb sväng till Ikea. Vi får se vad vi hinner med men Liam ska bli fin i håret iaf.

Inte min favoritdag....

Kategori: Allmänt

En riktig pissdag kan jag lova att det är. Det enda trevliga idag var min fika tillsammans med Emma och Jannica.
Liam är på uruselt humör och vad jag än säger eller vill så SKA han göra tvärt om, kasta sig på marken, skrika och gråta... Åhh jag är så less på det nu, det tar ju för det första aldrig slut och han gör ju inte såhär med Sunken. Jag kan säga att jag var nära på att läxa upp en mamma idag utanför dagis när Liam fick ett av sina utbrott, hon tyckte det var synd om honom som inte fått några vantar av sin mamma eftersom han blev kall om händerna när han ramlade, ja eller så är det ju så att om man går ut till bilen, tar bilen till dagis och sedan bara ska gå in så kanske man inte måste bråka om dessa vantar, om barnet sedan blir hysterisk för att han inte vill hålla i handen när man går på parkeringen och kastar sig på marken, skriker och gråter då kan han nog gott bli lite kall om händerna med tanke på att det är 30 meter kvar tills vi är inne...
Jag harar människor idag, kommer inte göra ett dugg här hemma förutom att sura, jag känner att jag behöver det.

Morgonbus.

Kategori: Allmänt

I morse innan dagis sprang Liam runt här hemma och lekte med mitt pannband. Han tyckte han var jätte duktig som kunde ta på det själv.

Nu mera är det standard att ha gummistövlar på sig inne. Jag förstår inte att han orkar, de är ju fodrade och jätte varma, men men roligt är det ju så det är ju bra.

Vi bytte tofflorna mot stövlar.

Kategori: Allmänt

Efter att ha trippat runt här hemma i sina foppatofflor försvann Liam en stund och när han kom till baka hade han bytt dem mot sina fodrade gummistövlar. Jätte nöjd sprang han även i dem, men varför hamnar alltid skorna på fel fot när de får göra själva??
Sedan när vi bytte blöja innan middagen så kan jag lova er att han var riktigt svettig om fötterna. Men när blöjan var bytt ja då skulle minsann stövlarna på igen. Godingen!!!!

Dagens Liam.

Kategori: Allmänt

Lilla sötnosen. Idag hittade han ett par foppatofflor i storlek 27 som han ville ha på sig. Lite stora med tanke på att han har storlek 22 egentligen... Men han far runt här hemma nu med dessa tofflor och är helnöjd...
Idag blir en hemmadag, huvudvärken som kommit och gått hela helgen är här idag igen och jag orkar inte göra så mycket mer känner jag...
Liam får nöja sig med ett bad i kväll när hans pappa kommer hem, jag får underhålla honom med kramar och lite pyssel tills dess.

En ny bästa kompis!

Kategori: Allmänt

Denna lilla vän fick vi i julklapp av mamma och pappa. Och jag kan lova er att det är min nya bästa kompis här hemma. Så fantastiskt bra. Jag tar fram honom nästan varje dag och drar en liten rund med glädje!! Den är ju inte bara bra, den är ju väldigt fin också.
Nu ska vi snart ta tag i lunchen och sedan blir det att vila en stund.

God morgon!

Kategori: Allmänt

Här är vi redan i full gång. Vi började dagen tidigt och har redan varit på vårdcentralen med Liams mage. Nu ska vi ta lite prover och ev testa att ta bort mjölken helt... Jag har hunnit med en blandning av chai och kaffe i min fina mugg och Liam är i full gång med att flytta på alla sina leksaker... Han lyckades flörta till sig tre klistermärken hos doktorn och nu funderar vi på vart vi ska sätta dem.
En ny tid fick vi också hos läkaren men jag hoppas ju att det inte är mjölk, och jag tror ju inte det heller... Men det är ju bättre att testa för mycket.

Nya nappar.

Kategori: Allmänt

Nu blir det ingen mer förväxling på dagis. Äntligen har jag tagit tag i att beställa nappar till Liam, med namn på!!! Och jätte fina tycker jag att de blev. Äntligen kan den fruktansvärt bacillrädda mamman lugna sig lite i alla fall.

Avsky...

Kategori: Allmänt

Ja det är ett jätte starkt ord men jag skulle nog vilja påstå att jag känner så för denna människa som ska ploga vår parkering. Ja han gör det ju i alla fall lätt för sig, om det står parkerade bilar då plogas de in. Om det i te står bilar, ja inte ska ni tro att han plogar rutorna för det... Såhär såg vår parkering ut, och som ni ser så har vi inte ståt där sedan det snöade... Idag när vi skulle iväg var nästan alla som har en bil ute på parkeringen, som vi i övrigt får brtala för varje månad och skottade fram sina bilar... Arg ja det är det minsta jag är...

Det tar aldrig slut...

Kategori: Allmänt

Vi tog oss ut idag!! Men som sagt inte längre än till gungorna... Liam tyckte att det var jobbigt att gå så pulkan fungerade fint. Vi gjorde en snöängel och försökte oss på en snögubbe, men det var ingen kramsnö så det projektet fick vi ge upp.
Jag tycker dessutom att det bara snöar mer och mer så vi får se vart detta slutar...

Vad hände??

Kategori: Allmänt

Vart tog mitt cykelväder vägen?? Visst att vi hade 1cm snö igår men nu är det ju typ 15cm och det kan ev komma 20cm till??? Jag kommer ju knappt ta mig utanför dörren då... Ja eller ut kommer vi ju men vi kommer nog inte så mycket längre än till gungorna skulle jag tro...

Små grodorna.

Kategori: Allmänt

Idag tog vi fram grodorna lite, vi är i full gång att plocka i och ur dem och sätta på och ta av locket.
Så skönt att eftermiddagen blev bra när dagen började så dåligt, Liam vaknade på helt fel sida idag kan jag lova

Nu ska jag snart göra en pajdeg, för i kväll blir det kantarellpaj till middag.

Duplo.

Kategori: Allmänt

I går innan läggdags tog vi fram duplot och lekte med. Det var fantastiskt roligt och Liam var riktigt duktig på att para ihop klossarna. Vi byggde torn och hus och lekte med djuren.
Nu är busen på dagis och jag har sökt lite jobb, nu ska jag lägga mig lite på soffan och vila min rygg, har ju haft så fruktansvärt ont nu i snart fredagar men nu börjar det ju äntligen bli bättre.
I morgon har vi en fullspäckad dag igen så det ska bli kul. Jag kommer dessutom bli som en ny människa eftersom jag nu tar mig runt på typ inte världens bästa cykel...

Första cykelturen.

Kategori: Allmänt

I går tog vi ut min cykel för första gången i år. Vi cyklade till Ica för att handla och Liam satt nöjd där bak och småskrattade lite emellanåt.
Dessutom skötte han sig jätte bra i affären, han gick runt med mig och korgen och började inte krångla förrän i kassan när vi fick stå i kö. Han är så duktig och visar oss nya saker varje dag som han lärt sig.

I städartagen.

Kategori: Allmänt

Igår kastade jag och Liam ut granen, vi var så trötta på att den börjat barra och att vi hade så liten plats att springa på. Så nu befinner sig granen på balkongen och Liams fina bil har fått en aldelens egen parkering mitt i vardagsrummet.

Jag vaknade idag med världens huvudvärk så vi får se vad vi orkar ta oss för idag men om det släpper kanske vi tar en sväng till Ikea, värmeljus och skohorn är vad vi behöver.

Jag ska måla hela världen.

Kategori: Allmänt

I morse plockade vi fram kritorna, papper och en stor portion tålamod och började rita. Till en början var det jätte roligt vi ritade och skrattade men som vanligt tar det ju inte lång tid innan den lilla herren tröttnar... Så sedan fick jag jaga kritor medan Liam slängde dem på golvet.
Snart ska vi iaf ge oss ner på stan tror jag, behöver kika lite i butikerna och egentligen prova ett par jeans med. Vi får se om Liam är på humör för det...

Matlagning pågår.

Kategori: Allmänt

Liam älskar sitt kök. Han stökar med kastrullerna hela dagarna och springer med sitt mjölkpaket när man själv står vid spisen. Det är så roligt att han kan sysselsätta sig själv och gå och pyssla, då kan jag få lite annat gjort iaf.
Idag var en lugn dag men i morgon blir det nog mer fart på det. Hoppas på bra väder och en Liam på glatt humör.

2013

Kategori: Allmänt

Gott nytt år på er!! Hoppas att alla hade det bra, det hade vi. Carro, Danne, Svante, Jannica, Martin, Hailey och Disa var här och vi åt middag och hade det trevligt. Lugnt och skönt och en liten liten sväng han vi ut klockan 12 för att titta på raketerna innan hundarna blev för oroliga så vi fick gå in igen... Sent blev det med tror Liam somnade halv 11 och vi gick inte och la oss fören 4. Så i går var vi trötta men vi han ändå med att städa här hemma och jag och Liam var ute en sväng och gungade.

Idag är vi ganska sysslolösa än så länge men jag hoppas att vi kan hitta på något iaf.